Reduceri salariale și de personal la primăria Reșița. Angajații anunță proteste

Tăierile de salarii cu zece procente, aprobate marți de către Consiliul Local Reșița, la propunerea primarului Ioan Popa, sunt urmate de o altă veste proastă pentru angajații primăriei.

Primarul Reșiței a anunțat că va propune o reorganizare a organigramei și o reducere a numărului de angajați

“Eu le spun pe această cale că, în afară de reducerea de 10%, o să facem o revizuire a organigramei primăriei și o să mai tăiem din posturile din primărie, pentru că oricum nu este suficientă economia pe care o fac din această reducere de 10% care, repet, compensează indemnizația de hrană. Deci noi va trebui să mai reducem numărul de personal”, spune Ioan Popa.

Liviu Gârtoi, liderul sindicatului Primăriei Reșița spune că vor urma măsuri de protest.

“Pichetări ale primăriei în afara programului de lucru, întreruperi spontane ale programului de lucru, grevă de avertisment până la grevă dacă nu găsim înțelegere. Ele trebuie anunțate cu cel puțin trei zile înainte. Acum oamenii sunt nemulțumiți și atunci în funcție de solicitările și revendicările lor, voi stabili și programul de pichetări”, spune Liviu Gârtoi.

Tăierile salariale ar urma să intre în vigoare din luna aprilie, iar reducerile de personal după ce propunerea primarului va fi aprobată de Consiliul Local.

 

Asemănătoare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.