În premieră la Timișoara, Festivalul Turcesc cu Fanfara Otomană și delicii orientale
26 iulie 2019 @ 10:00 – 22:00 –
Festivalul vă invită se descoperiți cultura și gastronomia turcească.
Articol de Dana Florea, 26 iulie 2019, 10:00

Timișorenii sunt invitați, în premieră, la Festivalul Turcesc, organizat în Parcul Rozelor în perioada 26-28 iulie 2019, între orele 10.00-22.00.
Festivalul vine cu multe surprize, cu vestita Fanfară militară otomană, cu dansul plin de spiritualitate al dervișilor rotitori, cu muzică și dansuri tradiționale, dar și cu bunătăți turcești care ne duc cu gândul în minunata lume orientală a baclavalelor, șerbetului și kebabului delicios .
Nu vor lipsi din program dansuri tradiționale românești și turcești, muzică bună și de multe alte surprize.
Timișorenii se vor putea bucura de asemenea şi de renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde zeci de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gozleme, kebab, baclava, rahat turcesc.
Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul, limonada vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.
În premieră, vor avea loc și workshop-uri, în cadrul cărora doritorii vor fi inițiați în tainele bucătăriei turcești sau în cele ale pregătirii ceaiului turcesc. Tot în premieră se va organiza un corner destinat vegetarienilor, unde vor fi pregătite mâncăruri vegetariene cu specific turcesc.
Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna.
Pentru copii, sunt pregătite activități distractive și creative: face-painting, modelaj de baloane, ebru, spectacole și concerte.
Festivalul Turcesc își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică.
Evenimentul este organizat de Fundația Tuna.
Intrarea este liberă.
Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării.