Ascultă Radio Timișoara Live

Agendă evenimente

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
5
9
10
25
26
27
28
29
1
2
3
The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town
Un parc magic, pentru toată familia, cu 170 de instalații luminoase, care recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou.
Sidy Thal – povestea atacului anti-semit din Timișoara anului 1938 – pe scena Teatrului German de Stat Timișoara
Spectacolul este realizat împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat București și e o încercare de a reconstitui atacul și perioada în care antisemitismul și fascismul au devenit parte din viața de zi cu zi într-o societate multiculturală, ceea ce a dus la oroarea celui de-al Doilea Război Mondial și la Shoah. 
Programul lunii februarie al Teatrului Maghiar Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Expoziția ”Fără cuvinte” a tânărului artist Florin-Alexandru Preda
Artistul aduce în lucrările sale aspecte ale cotidianului sub forma plăcerii sau spaimei, transpunând pe pânză idealul și bucuria de a trăi, precum și tristețea și transformările lumii sale reale contemporane.
Programul lunii februarie al Filarmonicii Banatul din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Operei Române Timișoara
Otello, Țara surâsului, Giselle, Văduva Veselă, Contesa Maritza și Madama Butterfly se află printre spectacolele lunii.
Programul lunii februarie al Teatrului Național Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Teatrului German din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea – Trupa Iosif Vulcan
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 6 – 12 februarie
O săptămână cu foarte multă muzică, cu filme unul și unul, cu petreceri și lansări de carte, întâlniri cu autori interesanți, spectacole de teatru. La Kunsthalle sunt ultimele zile din „Răsucirea”, o expoziție cu poveste, iar la Muzeul Național de Artă puteți face o incursiune fascinantă în lumea Suzanei Fântânariu. 
Spectacolul de balet ”Giselle”, la Opera din Timișoara
Elogiat pentru frumusețea muzicii și a dansului, pentru complexitatea tehnică și abilitatea dramatică a rolului principal feminin, Giselle rămâne un etalon al baletului romantic, o poveste universală despre iubire și trădare, despre remușcare și iertare.
Programul evenimentelor în februarie la Biblioteca Județeană Arad
În programul lunii - lansări de carte, școala altfel, lecturi interactive, vernisajul unei expoziții cu obiecte de inspirație tradițională lucrate manual.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”
Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
”Adevărul” de Florian Zeller, la Teatrul Național Timișoara
Folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee, ”Adevărul” este o poveste despre minciună.
Expoziția „Răsucirea. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern” la Kunsthalle Bega
Un proiect interdisciplinar care își propune cartografierea palierelor simbolice pe care cultura Banatului (istoric) le-a acumulat în timp.
”Gală de operă”, spectacol extraordinar la Opera din Timișoara
În program, lucrări din creația compozitorilor: Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Umberto Giordano, Pietro Mascagni.           
Despre familie, compromisuri și etichete în ”Canicula”, la TNT
Între familia – „celula de bază a societății” și familia – „micul infern” se întinde un drum plin de surprize și de capcane, un drum pe care textul Antoanetei Zaharia, ”Canicula”, ne invită să-l parcurgem cu umor și curaj.
Expoziția „Timișoara, în acuarelele Cristinei Renard”
Foarte detaliate, pline de farmec, acuarelele seamănă mai degrabă cu desenele de arhitectură și redau orașul și trecătorii în diferite momente și anotimpuri. Piața Unirii, Piața Operei și canalul Bega sunt locurile care apar cel mai des în picturile artistei.
Expoziție de obiecte lucrate manual de inspirație tradițională, la Biblioteca Județeană Arad
Expoziția cuprinde produse unicat, precum coliere de mărgele inspirate din portul popular, brățări rafinate, cercei în culori vii si luminoase, accesorii din piele naturală cu motive tradiționale și modelele de cusătură atent alese și stilizate, aducând frumusețea tradiției în zilele noastre.
Evenimentele culturale ale săptămânii 13 - 19 februarie
13 februarie 2024 - 19 februarie 2024    
All Day
În această săptămână sunteți invitați să descoperiți noi spații culturale, filme în premieră și un vernisaj muzical.
„O scrisoare pierdută”, pe scena Teatrului Național din Timișoara
O comedie de moravuri sociale și politice, scrisă de Ion Luca Caragiale în anul 1884, actuală și azi. Un spectacol de Ada Lupu.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Love is in the air… dar și pe marele ecran! O regăsiți sub diferite forme în filmele din programul acestei săptămâni.
Tenorul Ştefan von Korch, invitat în ”Văduva veselă” pe scena Operei din Timişoara
Despre prezenţa în rolul Camille de Rosillon la Opera Română din Timişoara, Ştefan von Korch mărturiseşte: “Prezenţa în faţa publicului Operei din Timişoara e o încântare şi o onoare, iar o nouă versiune a rolului pe care l-am jucat în mai multe variante regizorale la Iaşi şi Cluj este desigur o provocare pe care o accept cu plăcere.”
”Aeroport” la Teatrul Național Timișoara
Doi străini – un bărbat şi o femeie – într-un moment de tranzit, la propriu, intră, aproape întîmplător, unul în viaţa celuilalt. Interferenţa meteorică a existenţelor acestora devine o oglindă care, deformînd, spune adevărul şi care, cine ştie, poate însemna o poartă spre un alt drum, spre o altă viaţă. Sau nu.
O nouă ediție Expo Mobila, la Timișoara
Veți putea achiziționa, la preturi de producător, mobilier din lemn masiv, accesorii, bucătării, dormitoare, sufragerii, livinguri, canapele și fotolii, biblioteci, saltele, decoraţiuni pentru amenajările interioare şi exterioare, produse de curățenie și altele.
Se redeschide librăria Cărturești de pe strada Mercy
Odată cu redeschiderea librăriei, apare și prima bere Cărturești, hamei x condei,  în stoc limitat, inspirată de tradiția berii din oraș și de povestea lui Florimund de Mercy, la inițiativa căruia au fost pus bazele primelor fierbătorii de bere din Timișoara.
Concert simfonic la Filarmonica Banatul. Dirijor: Radu Paponiu
Solistul concertului va fi violonistul Florin Iliescu, solist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în Stagiunea 2023/24.
”Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, la Opera din Timișoara
”Madame Butterfly” este prima incursiune a lui Puccini în lumea exotismului. Încărcată de procedee provocatoare, acestea îl introduc pe auditor într-o cromatică delicată, ajutându-l să ia parte pe rând la trăirile eroinei, la încercările ei de a transcende regulile perfide ale unei societăţi care o condamnă pentru ambiţia de a-şi înfrânge destinul.
Tur Masonic în Banat, organizat de Asociația Culturală Ariergarda
O incursiune inedită și captivantă în misterele masoneriei din Banat, intr-o excursie de o zi în Timișoara, Arad și Lipova.
Musicalul ”Micuța Dorothy” la Opera din Timișoara
”La prima impresie, Dorothy poate părea doar un copil, dar e un copil care înfruntă multe. Iar dacă în continuare nu-i recunoști povestea, este pentru că drumul înapoi la copilărie, la tine însuți, este mereu lung și întortocheat, presărat cu obstacole la tot pasul, magicieni, vrăjitoare și maimuțe înaripate.”, spune regizorul Ștefan Munteanu.
Concert Riff – Acoustic Shock în sala Teatrului Merlin
Concertul ”RIFF - Acoustic Shock” este o provocare atât pentru spectatori, cât și pentru membrii grupului, care au inovat sunetul, au reorchestrat piesele, căutând culoarea și nuanțele potrivite fiecărei melodii.
Evenimentele săptămânii 20 – 26 februarie  2024
Vine, vine primăvara! Și-n cultura de la Timișoara  Ne pregătim de un an cultural interesant, iar primii bani așteaptă deja proiectele cele mai faine. Până [...]
Salonul Industriei Ușoare, prima ediție din acest an, la Timișoara
Peste 50 de firme din întreaga țară vor prezenta o gamă variată de produse, îmbrăcăminte, bijuterii și articole de artizanat.
Recital cameral în Sala Auditorium a UPT
Recital va fi susținut de Rebecca Tajo – flaut, Luminița Burcă – vioară și Roxana Ardeleanu – pian.
"Asimpotmatic", un film realizat de Timișoara Film Society
Cu scene filmate în diverse locații din Timișoara, Sasca Montană, Peciu Nou și Giroc, acest proiect aduce pe marele ecran nu doar o poveste captivantă, ci și frumusețea și autenticitatea regiunii Banat.
Cadouri unice pentru cei dragi la Harababura Fair
Timp de trei zile, veți găsi la Harababura Fair piese vestimentare, accesorii și bijuterii, ilustrații și cărți, produse locale.
„Sărutul morții”, lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad
„O carte a suferinței, a victoriei împotriva morții, scrisă cu har, cu înțelepciune și cu o vie inteligență, încercând, totodată, să răspundă la marile întrebări pe care ni le punem cu toții, în efemera noastră existență, pe o planetă supusă atâtor și atâtor incertitudini”. (Dumitru Constantin-Dulcan)
Spectacol extraordinar de Dragobete cu violoncelistul Răzvan Suma, la Timișoara
Spectacolul-concert „Liragobete” va fi susținut de orchestra de cameră „Lira”. Alături de violoncelistul Răzvan Suma, va fi invitat și poetul Constantin Romulus Preda.
Events on 15 februarie 2024
Events on 18 februarie 2024
Events on 19 februarie 2024
Events on 20 februarie 2024
Events on 22 februarie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

martie 2024

Festivalul „Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România” revine la Timișoara

Festivalul „Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România” revine la Timișoara

Festivalul aduce publicului cele mai bune producții recente, de la regizori consacrați la debuturi uimitoare, precum și filme de referință, care vor putea fi văzute în prezența invitaților speciali, regizori sau actori.

februarie 2024

Cadouri unice pentru cei dragi la Harababura Fair

Cadouri unice pentru cei dragi la Harababura Fair

Timp de trei zile, veți găsi la Harababura Fair piese vestimentare, accesorii și bijuterii, ilustrații și cărți, produse locale.
Salonul Industriei Ușoare, prima ediție din acest an, la Timișoara

Salonul Industriei Ușoare, prima ediție din acest an, la Timișoara

Peste 50 de firme din întreaga țară vor prezenta o gamă variată de produse, îmbrăcăminte, bijuterii și articole de artizanat.
Evenimentele săptămânii 20 – 26 februarie  2024

Evenimentele săptămânii 20 – 26 februarie 2024

Vine, vine primăvara! Și-n cultura de la Timișoara  Ne pregătim de un an cultural interesant, iar primii bani așteaptă deja proiectele cele mai faine. Până [...]
Expoziția „Timișoara, în acuarelele Cristinei Renard”

Expoziția „Timișoara, în acuarelele Cristinei Renard”

Foarte detaliate, pline de farmec, acuarelele seamănă mai degrabă cu desenele de arhitectură și redau orașul și trecătorii în diferite momente și anotimpuri. Piața Unirii, Piața Operei și canalul Bega sunt locurile care apar cel mai des în picturile artistei.
Expoziție de obiecte lucrate manual de inspirație tradițională, la Biblioteca Județeană Arad

Expoziție de obiecte lucrate manual de inspirație tradițională, la Biblioteca Județeană Arad

Expoziția cuprinde produse unicat, precum coliere de mărgele inspirate din portul popular, brățări rafinate, cercei în culori vii si luminoase, accesorii din piele naturală cu motive tradiționale și modelele de cusătură atent alese și stilizate, aducând frumusețea tradiției în zilele noastre.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
Programul lunii februarie la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”

Programul lunii februarie la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Teatrului German din Timișoara

Programul lunii februarie al Teatrului German din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Operei Române Timișoara

Programul lunii februarie al Operei Române Timișoara

Otello, Țara surâsului, Giselle, Văduva Veselă, Contesa Maritza și Madama Butterfly se află printre spectacolele lunii.
Programul lunii februarie al Teatrului Național Timișoara

Programul lunii februarie al Teatrului Național Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.

ianuarie 2024

The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town

The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town

Un parc magic, pentru toată familia, cu 170 de instalații luminoase, care recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou.

decembrie 2023

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.

noiembrie 2023

Expoziția de sculptură și pictură „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții”, la Muzeul Satului Bănățean

Expoziția de sculptură și pictură „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții”, la Muzeul Satului Bănățean

Evenimentul aduce în atenția publicului 12 lucrări de pictură și 6 lucrări de sculptură semnate de Mihai Olos și Vida Gheza, doi artiști reprezentativi pentru Centrul Artistic Baia Mare,
"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

Expoziția își propune să atragă atenția asupra istoriei, garhitecturii și personalităților cartierului Fabric. Program: luni-vineri 16:30-20, sâmbată 10-14.