Evenimente culturale din toate domeniile: literatură, pictură, sculptură, muzică cultă și jazz, dans, cinematografie, arhitectura.
Altele din Timp liber:
Retro Mania aduce din nou pe scena din Oradea cele mai mari hituri ale anilor ’80 și ’90 în 21 iunie. Un show electrizant, scenă...
Zeci de tineri talentați, în competiția de la Timișoara. Interviu cu tenorul Daniel Zah (FMT-UVT), inițiatorul concursului.
Publicul este invitat la ateliere interactive, recitaluri de sonete și spectacole de comedie inspirate din marile opere shakespeariene. Intrarea este liberă.
Pentru a sărbători 461 de ani de la nașterea lui William Shakespeare, biletele la spectacolul „Pericles”, în regia lui Philip Parr, de luni,...
Julieta Szönyi rămâne în memoria publicului pentru rolul Otiliei din ecranizarea romanului “Enigma Otiliei”, de George Călinescu, și Adnana din “Toate pânzele sus”, după Radu Tudoran.
Concertele sunt incluse în evenimentul Zilele Aradului la Viena, organizat de Primăria Arad în colaborare cu Institutul Cultural Român.
Muzeele din Timișoara vor fi închise în prima și în a doua zi de Paști, după care vor relua programul obișnuit de vizitare.
Între anii 2007 şi 2013 au fost recuperate treisprezece brăţări din ţări europene şi din Statele Unite ale Americii.
Odată cu moartea sa, dispare ultima dintre marile personalități ale boomului literaturii latino-americane.
Interviuri cu realizatorii proiectului.
Interviu cu lect. univ. dr. Cosmin Hărșian, directorul festivalului.
Theodor Rădulescu, masterand al Facultății de Muzică și Teatru – UVT, va susține astăzi un recital de pian, pe scena Filarmonicii „Banatul” Timișoara.
Muzeul a fost închis, pe 26 martie, în urma unui incendiu care a mistuit biserica din lemn de la Topla.
A XII-a ediție a Salonului de Carte Bookfest se desfășoară zilele acestea la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.
Ziua Mondială a Teatrului este marcată anual pe 27 martie, având scopul de a promova arta teatrală și de a sublinia importanța sa în societate.
Montarea aduce pe scenă una dintre cele mai fascinante povești shakespeariene.
Vizitatorii sunt așteptați pentru patru zile de evenimente culturale de înaltă ținută, lansări de carte, sesiuni de autografe, întâlniri cu...
Publicul cinefil va descoperi regizori tineri și debutanți îndrăzneți, alături de nume mari și actori de top. Festivalul „Visuali...
Laszlo Rooth este membru fondator al Operei Naţionale Române din Timişoara.
Expoziția cuprinde zeci de replici fidele ale soldaţilor de teracotă descoperiţi lângă mormântul primului împărat chinez și se află pentru prima data în România.
Timp de patru zile, din 27 până în 30 martie, vizitatorii vor găsi cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri și vor putea participa la...
Muzeul de Artă Modernă din New York și-a îmbogățit colecția cu trei colaje fotografice vintage realizate de artistul român Iosif Király între 1986 și 1990.
Autoritățile vor să schimbe prevederile care reglementează managementul în instituțiile de cultură.
Investiția în modernizarea Sălii 2023 se ridică la 22 de milioane de lei.
„Astăzi e ziua ta”, concerte-eveniment, la Arad și Beiuș. Interviu cu Robert Daniel Rădoiaș, dirijorul corului.
Expoziția ”Luminile lui Caravaggio” deschisă la Muzeul de Artă din Timișoara este deschisă până în data de 6 martie. Expoziția a fost prelungită cu o săptămână față data programată inițial iar conducerea MNArT a decis ca intrarea să fie liberă în penultima zi.
Galeria Jecza își consolidează poziția de jucător pe piața artei contemporane din România, după ce lucrări ale unui artist român au ajuns în patrimoniul celui mai cunoscut muzeu de artă contemporană din lume.
Programată să se încheie pe 28 februarie, expoziţia va rămâne deschisă pentru încă şase zile, ca urmare a interesului susţinut al publicului.
Producţia „Dreams (Sex Love)”/”Drommer”, în regia norvegianului Dag Johan Haugerud, a fost recompensată cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.
Paza este asigurată, în acest moment, de agenți ai Direcției de Prestări Servicii din cadrul Consiliului Județean Timiș.
CJ Timiș a solicitat un punct de vedere privind posibilitatea înființării unui Complex Muzeal.
Cele 650 de monede se află tot în depozitul Complexului Muzeal Arad, nefiind nici acum expertizate şi clasificate.
Gala Premiilor UNITER va avea loc pe 26 mai, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
Musicalul produs de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” este prima montare din lume piesei scrise de Keresztesi József. Piesa surprinde cu...
Pictura a fost realizată de Paul Șerban, cunoscut pentru operele realizate în stilul “Land Art”.
CJ Timiș solicită un punct de vedere privind posibilitatea unei instituții de cultură de interes național.
Volumul va fi lansat pe pe 28 februarie, la Căminul Cultural din localitatea cărăşeană Eftimie Murgu.
La final de săptămână sunt prezentate două producții ale Teatrului de Nord din Satu Mare.
Pe data de 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă ale României.
Biblioteca va fi deschisă de luni până vineri între orele 9:00 - 17:00. Începând cu 3 februarie 2025, Biblioteca Județeană „Alexandru...
In Memoriam DIODOR NICOARĂ.
Una dintre expozițiile de succes de la Arad, “Soldații de teracotă. Armata nemuritoare a primului împărat chinez”, este deschisă până în luna aprilie.
Maestrul Diodor Nicoară, fost dirijor al corului și fost director al Filarmonicii Banatu din Timișoara s-a stins din viață.
Mai multe descoperiri arheologice au avut loc în ultimul an pe şantierul noii căi ferate dintre Arad şi Timişoara.
Aflată în vizită în Arad, Natalia Intotero și-a exprimat speranța ca obiectele sustrase din Olanda să revină în țară.
După succesul producției „Clara”, regizorul Sabin Dorohoi aduce pe marile ecrane un nou film intitulat „Anotimpurile Banatului”.
Parchetul General a informat încă de sâmbătă că a fost întocmit un dosar penal, din oficiu.
Corpul de Control al premierului va verifica toată documentația legală pe baza căreia a fost organizată expoziția din Olanda.