Călătorii și alte hobby-uri: fotografie, desen, gătit, bricolaj, handmade, oaigami, grădinărit, animale de companie, karaoke, croitorie, colecții, gaming, dans, etc.
Altele din Timp liber:
Specialiştii atrag atenţia că viperele nu atacă decât dacă se simt ameninţate sau dacă sunt călcate accidental.
Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai spectaculoase castele din Europa, a fost din nou în centrul atenției în minivacanța de Paște.
Cetatea Sarmizegetusa Regia face parte din complexul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei.
Angajații Parcului Național Retezat au curățat locurile prin care trec turiştii și le-au pregătit în cadrul unor acţiuni dedicate Lunii Pădurii.
Competiția are la bază votul publicului exprimat online, cel al unui juriu format din experţi în domeniu, dar şi o cercetare sociologică reprezentativă la nivel naţional.
Până recent, vizitatorii puteau intra doar într-o galerie mai mică, de aproximativ 100 de metri.
Asociația My Banat aduce noutăți în programul estival din acest an, promovând județele Timiș și Arad prin evenimente culturale, gastronomice și recreative.
Alte puncte de atracție pentru turiști sunt cele trei arii protejate majore aflate pe teritoriul Țării Hațegului.
Trecerea frontierei de stat se face pe baza cărții de identitate, cu respectarea reglementărilor în vigoare.
SchwabenLand este cel mai nou muzeu etnografic din Banat și o destinație turistică ce oferă o pagină de tradiție dar și posibilitatea de a gusta preparate șvăbești.
Astăzi este ultima zi în care publicul mai poate vota una dintre destinațiile turistice favorite pe pagina destinatia anului. ro.
Peste 10.000 de persoane au vizitat până acum punctul muzeal de la Parța, deschis în ianuarie 2024.
Municipiul Timișoara este promovat ca destinație de primăvară în atât în țară cât și în Ungaria și Serbia.
Irina Hărău din județul Hunedoara are deja la activ peste 120 de ore de zbor cu balonul cu aer cald.
Alpinistul din Petroșani a ucat pe cel mai înalt vârf din Oceania în cadrul circuitului Seven Summits.
Cetatea Sarmizegetusa Regia face parte din complexul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei.
Timișorenii vor avea la dispoziție, anul acesta, două nouă destinații de vacanță spre care vor fi operate curse de pe aeroport.
La începutul lunii martie, Organizația de Management al Destinației va promova Timișoara și la Târgul de Turism de la Berlin.
Cele mai ieftine pachete turistice au fost vândute încă din toamna anului trecut.
Oferta turistică a Timișoarei este completată de atracții culturale din orașul de pe Bega.
Elevii din județele Timiș, Hunedoara și Bihor se află, săptămâna viitoare, în așa numita vacanță de schi.
În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 69 de apeluri prin care se solicita intervenția salvatorilor montani.
Peste 1,76 milioane de turişti au vizitat judeţul Hunedoara în cursul anului trecut, în creştere cu 22%.
După o perioadă mai caldă, vremea s-a răcit şi administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă artificială.
Hotelierii din Timișoara arată că lunile de iarnă au adus o scădere a numărului de turiști din oraș, însă perioada verii a fost una propice turismului.
Fosta capitală a Daciei a fost vizitată de peste 700 de persoane, în decembrie şi prima parte a lunii ianuarie.
Conacul de la Zăgujeni, din județul Caraș-Severin și-a deschis porțile pentru public anul trecut, odată cu evenimentul „Zestrea – Festival de arte și bucurii”.
Telecabina a fost oprită pe 30 decembrie 2024, din motive tehnice, termenul inițial pentru finalizarea reparaţiilor fiind 8 ianuarie.
Revista National Geographic a inclus Via Transilvanica pe lista primelor 25 de locuri din lume, care trebuie vizitate în acest an. În judeţul Hunedoara traseul Via Transilvanica măsoară 143 km şi străbate Ţara Haţegului şi zona cetăților dacice.
Alpinistul din Timișoara intenționează să cucerească Nanga Parbat (8.126 metri), al nouălea cel mai înalt vârf al planetei.
Administratorii pârtiilor au făcut toate pregătirile pentru turiști, iar salvamontiştii vin cu câteva sfaturi necesare schiorilor.
Staţiunile montane din judeţul Hunedoara sunt pline de turişti care au preferat să-şi petreacă o minivacanţă de câteva zile în Râuşor, Parâng sau Straja.
Pensiunile din Ţara Haţegului mai au locuri de cazare, iar staţiunea Râuşor se prezintă în straie noi pentru iubitorii sporturilor de iarnă.
Sezonul de schi a început în majoritatea staţiunilor din judeţul Hunedoara și surpriză plăcută este Râuşor din zona Retezatului.
Cei mai mulți dintre locuitorii din vestul țării preferă să rămână acasă de sărbători, însă agențiile de turism au vândut și sejururi pentru destinații exotice.
Laponia continuă să fie una dintre cele mai populare atracții pentru excursiile de Crăciun.
Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost desemnat, şi anul trecut, Destinaţia Anului 2024 la categoria “Atracţii cultural-educative”.
Telescaunul vechi nu este funcţional, iar drumul judeţean care pleacă din Petroşani spre staţiune este închis pe timp de iarnă.
Expediția face parte din proiectul prin care dorește să ducă la bun sfârşit Circuitul Seven Summits- cele mai înalte vârfuri de pe toate continentele lumii.
Stratul de zăpadă pe pârtiile din Straja este cuprins între 35 și 40 de centimetri.
Se apropie sezonul rece şi telescaunul care urcă în staţiunea Parâng este nefuncţional.
Salvamontiştii ne oferă câteva recomandări legate de conduita pe trasee şi de echipamentul pe care trebuie să-l avem la noi în drumeție.
Castelul va găzdui şi conferințe științifice în condiţiile în care de numele fostului său proprietar se leagă primele descoperiri de fosile ale dinozaurilor pitici din Ţara Haţegului.
Toamna îşi arată bogăţia de culori, iar frigul nu a prins încă putere, aşa că turiştii cărora le plac ieşirile în natură profită de vremea bună şi încearcă drumeţiile montane.
Serviciul Salvamont Hunedoara a finalizat reparațiile unui podeț aflat pe traseul turistic Cabana Pietrele – Lacul Galeș din Masivul Retezat.
Amatorii de ciclism pot pedala, din nou, de la Timișoara până la Zrenjanin, în Serbia, pe pista de biciclete, de-a lungul canalului Bega.
Via Transilvanica străbate şi judeţul Hunedoara pe un tronson care măsoară 143 de kilometri.
Toamna a transformat natura într-un tablou cu nuanțe arămii, iar vremea este încă bună pentru drumeții. Salvamontiștii recomandă să fim precauți atunci când alegem traseele la munte și, mai ales, să nu mergem singuri în drumeție.