”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” pe scena Naționalului timișorean
10 mai 2021 @ 19:00 –
Spectacolul propune o temă de reflecție: în era internetului, folosim noile tehnologii ca formă evoluată a relaționării dintre oameni sau ne ascundem singurătatea în spatele mijloacelor de comunicare?
Articol de Dana Florea, 10 mai 2021, 19:00 / actualizat: 26 aprilie 2022, 18:47

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara vă invită la spectacolul „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” de Radu Iacoban, marți, 10 mai 2021, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului.
Premiera spectacolului a avut loc online în 5 decembrie 2020.
Un tată, o mamă, o fiică și o bunică, împreună cu mătușa și viitorul ei soț, se reîntâlnesc cu ocazia întoarcerii fiului risipitor. Revenirea – ca element declanșator – oferă cadrul perfect pentru destăinuiri, demascări și construcție dramatică, oferind spectatorilor posibilitatea să „vadă” direct în viscerele unei familii în care este posibil să descopere tensiuni, tăceri sau situații pe care le recunosc sau care le sunt familiare. Lucruri despre care tac, deși ar trebui să vorbească. Lucruri despre care se ceartă, în loc să le discute. Lucruri cărora le permit să îi îmbolnăvească, în loc să se vindece de ele. Într-o lume polarizată în care limita dintre dialog și conflict se subțiază tot mai mult, spectacolul ”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de ură, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare. De tristețe, dar și de mult râs. Uneori chiar în hohote.
Spectacolul este recomandat persoanelor peste 14 ani și îi reunește pe talentații actori ai Teatrului Național din Timișoara, Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea și Matei Chioariu, iar decorul și costumele sunt semnate de imaginativul scenograf Tudor Prodan.
Spectacolul este realizat în cadrul proiectului Vocile orașului – Central Park, parte din Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii, produs de Teatrul Național Timișoara și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.
Biletele costă între 30 și 80 de lei şi pot fi cumpărate online sau de la agenţiile Teatrului din str. Mărășești nr. 2, de marți până duminică, între orele 11.00-19.00, şi de la Sala 2 din Parcul Civic, deschisă în zilele în care sunt programate spectacole, cu două ore înaintea reprezentației. Telefon 0256 201 117.
Mai multe evenimente din Timișoara și din partea de vest a țării.
(Foto: Adrian Pîclișan/ TNT)