Meniu special de Crăciun pentru pacienții internați în spitalele din Timișoara
Pacienții internați în spitalele din Timișoara vor avea parte, în ziua de Crăciun, de preparate tradiționale. Unitățile sanitare au adaptat meniurile în funcție de nevoile nutriționale și restricțiile medicale ale fiecărui pacient.
Articol de Radio Timișoara, 24 decembrie 2025, 15:31
Pacienții care trebuie să rămână internați în spitalele din Timișoara vor avea parte de un meniu de Crăciun cu produse tradiționale.
În funcție de nevoie nutriționale dar și restricțiile fiecăruia, conducerile unităților sanitare au pregătit preparate precum sarmale, cozonac sau friptură de porc, pentru a oferi pacienților internați, în ziua de Crăciun.
La Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a fost pregătit un meniu special, spune directorul medical al instituției, medicul Diana Manolescu.
“Noi păstrăm această tradiție și în acest an, ca și anii trecuți, și încercăm să fim alături de pacienți și prin meniul de sărbători pentru cei care nu au restricții alimentare. Și în acest an, spitalul le asigură masa de sărători cu tradiționalele sarmale și cozonac. Încercăm sa fim alături de ei și din acest punct de vedere și să simtă puțin sărbatorile chiar dacă sunt departe de casă”, spune Diana Manolescu.
Persoanele care suferă de boli cronice precum diabet sau care au anumite infecții gastrointestinale, care nu permit consumul alimentelor grele vor primi alimente specifice nevoilor lor nutriționale.