Măturatul străzilor este incert, la Timișoara. Muncitorii Horticultura se ocupă de golirea coșurilor de gunoi

Societatea Horticultura începe de astăzi activitatea de curăţenie stradală după ce contractul cu Retim a expirat ieri. Până la organizarea unei noi licitaţii, salubritatea stradală a fost atribuită firmei de întreţinere a spaţiilor verzi deţinute de Consiliul Local.

Directorul Horticultura, Andrei Drăgilă, a declarat că a reuşit să mobilizeze cel mult 20 de oameni pentru curăţenia stradală. Drăgilă susţine, însă, că oamenii din subordinea sa pot doar să golească coşurile şi să cureţe în jurul lor, de măturatul străzilor urmând să se ocupe altcineva.

“Noi de azi am început și această activitate de colectare a gunoaielor, a golirii coșurilor de gunoi, curățarea în jurul fiecărui coș de gunoi. Am început să facem aceste echipe din fiecare formație, de la toate secțiile de producție se vor lua. Conform contractului care există noi facem numai colectarea gunoi din coșuri și măturat în jurul acestor coșuri”, spune Andrei Drăgilă.

Primarul Nicolae Robu spune însă că societatea are posibilitatea să angajeze oameni astfel încât să poată mătura şi străzile.

“Horticultura poate să își angajeze pe perioadă determinată sau pe perioadă nedeterminată câți oameni are nevoie”, precizează Nicolae Robu.

La rândul său, city-managerul Timişoarei, Robert Kristof a declarat că Horticultura va face faţă, mai ales că în această perioadă măturatul străzilor nu e absolut necesar.

“Fiind o situație excepțională în care nu s-a finalizat licitația, singura măsură pe care am putut să o luăm – pentru că din toate operațiunile pe care Retim le făcea, periat și stropit, acum pe perioada de iarnă nu este așa de important. Cea mai importantă activitate pe care o avea Retim era de golit coșurile de gunoi și întreținerea curățeniei”, spune Robert Kristof.

Primăria Timişoara este în curs de organizare a licitaţiei pentru curăţenia stradală. Demersurile au început în aprilie, iar la prima licitaţie s-a prezentat o singură firmă care a propus un preţ mult mai mare decât cel oferit de primărie, care este dispusă să plătească în următorii patru ani pentru acest serviciu aproximativ 18 milioane de euro.

Articole asemănătoare

Fără apă caldă pe mai multe străzi din Timișoara

Colterm anunță că întrerupe furnizarea apei calde, între orele 10.00 și 13.00, la centralele termice…

23 de minute ago

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

10 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

10 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

12 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

12 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

13 ore ago