Categorii: Politică

Lipsă de cvorum în Parlament la ședința pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură

Guvernul Orban rămâne în funcţie, după ce şedinţa Parlamentului, în care trebuia să fie dezbătută și votatămoțiunea de cenzură inițiată de PSD, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Social-democraţii au anunţat că vor decide, în cel mult două zile, ce vor face mai departe, mai ales că de mâine începe sesiune ordinară a Legislativului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că liberalii au avut o strategie pentru a nu exista cvorumul de şedinţă şi anunţă că, în maximum două zile va fi luată o decizie politică în forul statutar al PSD, în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură.

“A fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. Eu am spus că dacă se va da vot moţiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune. În acest moment, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creem o majoritate. Nu s-a făcut cvorumul, nu s-a votat moţiunea de cenzură. Categoric, vom lua o decizie politică şi vom anunţa”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a precizat totodată că va propune excluderea din rândul social-democraţilor a celor cinci parlamentari care au lipsit de la şedinţa plenului reunit.

Premierul Ludovic Orban susţine însă că demersul social-democraţilor este în afara cadrului constituţional şi precizează că aşteaptă decizia judecătorilor CCR.

“Considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă faţă unor provocări imediate, unor provocări pe termen mediu şi chiar pe termen lung şi are nevoie de deplina capacitate de exerciţiu pentru a putea soluţiona marile probleme cu care se confruntă România. Premierul a apreciat că o decizie a social-democraţilor de a continua demersul iniţiat ar putea crea probleme de constituţionalitate, deoarece spunea şeful Executivului, o moţiune de cenzură nu poate fi depusă în sesiunea extraordinară şi votată în cea ordinară”, a declarat Ludovic Orban.

Articole asemănătoare

Alegeri locale 2024| Prezența la urne în vestul țării

Secții de votare s-au deschis, duminică, la ora 7.00, iar procesul electoral se desfășoară până…

8 minute ago

România, vicecampioană europeană la minifotbal. „Tricolorii”, depășiți la loviturile de departajare în finală

Aleksandar Ignjic (21) a deschis scorul pentru sârbi, dar Andrei Balea (36) a restabilit egalitatea…

8 minute ago

Anca Todoni va juca prima sa finală WTA 125, la Bari

Anca Todoni (19 ani, 179 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 29 de…

11 minute ago

Peste 365.000 de alegători sunt aşteptaţi la vot în județul Hunedoara

Peste 365.000 de alegători sunt aşteptaţi la vot în cele 524 de secţii de votare…

2 ore ago

630.018 alegători din Timiș sunt aşteptaţi la urne

În județul Timiș au fost organizate 616 secţii de votare, din care 207 sunt în…

2 ore ago

Europarlamentare2024| Alegătorii din 21 de ţări membre ale UE sunt chemaţi la urne

Cetăţenii din 21 de ţări membre ale Uniunii Europene îşi aleg reprezentanţii în Parlamentul European…

2 ore ago