Categorii: Politică

PSD Timiș: Faptul că în Senat s-a încercat revocarea lui Alin Nica din CNI reprezintă, de fapt, normalitate

Social democrații timișeni reacționează în urma declarațiilor făcute de liberalul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care spunea că va contesta în instanță eventuala sa revocare din Consiliul Național de Integritate.
Biroul de Presă al PSD Timiș a transmis că reacția nervoasă și necontrolată a lui Alin Nica vine ca urmare a unor cercetări în care este implicat și care au plecat de la sesizări ale Agenției Naționale de Integritate.
“Lupta surdă a președintelui PNL Timiș, Alin Nica, cu dușmani imaginari a continuat astăzi, când șeful liberalilor a luat în colimator tot ce mișcă în jurul său: politicieni, instituții care îl cercetează, unele pentru care lucrează, oameni care îi fac plângeri și așa mai departe. Reacția nervoasă și necontrolată a lui Alin Nica vine ca urmare a unor cercetări în care este implicat și care au plecat de la sesizări ale Agenției Naționale de Integritate”, se arată în comunicatul PSD Timiș.
Social-democrații consideră că rămânerea lui Alin Nica în CNI este în sine un conflict de interese, pentru că are atribuții de control asupra unei instituții care îl cercetează. Social-democrații consideră că încercarea de revocare a lui Nica în Senat reprezintă, de fapt, normalitate.
“Astăzi, Alin Nica, în cadrul unei declarații de presă pe alocuri halucinante, vorbește despre jocuri politice menite să îl scoată din joc și despre moralitate. Da, el vorbește despre moralitate în timp ce este cercetat pentru conflicte de interese și fals în declarații de către ANI. Faptul că în Senat s-a încercat revocarea lui Nica din funcția de membru al CNI reprezintă, de fapt, normalitate, dar singurul care nu vede acest lucru este chiar președintele PNL Timiș, iar el se agață cu disperare de o funcție care, probabil speră domnul Nica, îl va salva. Moral ar fi, dacă tot a pomenit acest termen care îi este absolut străin, să demisioneze din Consiliul Național de Integritate și să evite un moment penibil, cum ar fi demiterea sa prin votul senatorilor”, se mai arată în comunicatul PSD Timiș.

Articole asemănătoare

România, finalistă la Jocurile Mediteraneene

Echipa națională de handbal juniori a României a făcut o figură foarte frumoasă la Jocurile…

8 minute ago

Radu și Ilie Vincu – simboluri ale artei instrumentale tradiționale / VIDEO-LIVE

Violoniștii Radu şi Ilie Vincu şi-au făurit de-a lungul anilor un loc binemeritat printre instrumentiștii…

4 ore ago

Anca Todoni, două victorii în calificări

Anca Todoni a acces pe tabloul principal al turneul challenger de tenis de la Madrid.…

10 ore ago

Povestea Antoniei, eleva din Timișoara care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științele Pământului

Antonia Ioana Balcu este unul din cei patru liceeni români care se vor întrece cu…

10 ore ago

Sute de slujbe disponibile la Bursa Locurilor de Muncă de la Timișoara

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează, marți, Bursa Locurilor de Muncă. Evenimentul va…

10 ore ago

Se oprește apa caldă în mai multe zone ale Timișoarei

Consumatorii care locuiesc în zona de nord a Timișoarei vor rămâne fără apă caldă din…

11 ore ago