Transportul soției la serviciu nu este acceptat în declarație dacă există transport public direct, spune poliția (!)

Update 1 aprilie, ora 20 (!):
Același lucru se poate înțelege și din răspunsul dat de Grupul de Comunicare Strategică, cu scurt timp în urmă, la mai multe întrebări referitoare la aplicarea ordonanțelor (a se vedea întrebarea 10)

 

Articolul inițial:

Trecerea în Declarația pe proprie răspundere a unui astfel de motiv ”ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).” , se precizează în postarea de pe Pagina de facebook a Poliției Române.

Dar iată întreaga postare:

Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).

 

Se poate înțelege așadar că dacă există un mijloc de transport direct cel/cei care au răspuns consideră (deocamdată , cel puțin!) că … nu se justifică transportul cu mașina de către celălalt soț. Aceasta în condițiile în care … ordonanțele au fost date tocmai pentru a limita răspândirea virusului 🙁

Postarea are peste o mie de comentarii, multe dintre ele referitoare tocmai la acest răspuns . Un exemplu: (Emil Nicoara): Daca sotul isi duce sotia la servici sau invers si sunt numai ei in masina, acest lucru va reduce semnificativ contactul cu mai multa lume cum ar fi cu mijloacele de transport in comun, deci se reduce semnificativ riscul de a primi acest virus. Este nonsens ceea ce spuneti cu mijloacele de transport in comun, ele nu fac decat sa cresca acest risc de imbolnavire.

Dacă identificați răspunsuri ulterioare ale Poliției  Române referitoare la acestă situație și acestea corectează răspunsul de mai sus în privința aspectului evidențiat vă rugăm să scrieți mai jos linkul către sursa oficială identificată (sub forma unui comentariu la acest articol). Vă mulțumim! 

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

7 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

7 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

9 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

9 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

10 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

10 ore ago