Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 12 apr. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
J
vin
S
D
l
m
m
j
v
s
d
3
5
6
7
14
18
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Unexpected, un spectacol impresionant cu Alexander Boldachev, un geniu al harpei, la Timișoara
Harpa, baletul și muzica de cameră se reunsec pe scenă într-o seară de excepție, ce promite emoție, eleganță și inovație. Alături de artiști consacrați, vor urca pe scenă și tineri talentați din Timișoara.
Evenimentele  săptămânii 1 – 7 iulie  la Timișoara
Prima săptămână din iulie începe... vijelios. Începe Festivalul Inimilor, organizat în premieră în 1990. E și JazzX, un eveniment care transformă Piața Libertății într-o scenă deschisă,cu artiști de Grammy, dar și tineri .
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara
Exponatul lunii iulie este un Antefix cu mască tragică, castrul roman Berzobis (Berzovia, jud. Caraș-Severin).
Candlelight, seria de concerte live care reimaginează muzica clasică, vine în Timișoara
Filarmonica Banatul se va transforma într-un decor intim, iluminat de mii de lumânări, în care spectactorii vor asculta muzica lui Vivaldi, dar și reinterpretări ale unor hituri celebre ale trupelor Queen, Coldplay și Imagine Dragon.
Folk de Tabără @Giroc – un nou eveniment marca Întoarcerea la Folk, dedicat muzicii și comunității
Folk de Tabără urmărește promovarea muzicii de bună calitate, mai ales în rândul tinerilor, și, totodată, oferă artiştilor aflaţi la început de drum posibilitatea de afirmare.
Evenimentele culturale ale săptămânii 8 - 14 iulie, la Timișoara
Bienala Art Encounters se încheie duminică, Teatrul Thespis împlinește 60 de ani, iar în weekend, cavaleri, domnițe și turniruri ne poartă în Evul Mediu, la Festivalul Medieval al Casteluilui Huniade.
Expoziția ”DATA MUNDI [error 500]”, la Galeria Helios din Timișoara
Expoziția reunește lucrări recente de pictură în ulei, parte dintr-o serie ce reflectă o critică subtilă a societății digitale.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Un joc de-a v-ați ascunselea. Acesta e firul roșu al săptămânii la Cinema Victoria. Protagoniștii? Oameni care se ascund, uneori chiar de ei înșiși, care caută ceva mai înalt decât ei, care-și caută semenii sau, pur și simplu, un sens al realității cu o notă de umor.
Expoziție de afișe alternative pentru festivalul Ceau,Cinema!, la Galeria Pygmalion
Expoziția cuprinde aproape 30 de lucrări selectate în urma concursului de afișe alternative pentru ediția 12 a Ceau, Cinema!, dedicat tinerilor între 18 și 25 de ani.
Gărâna Jazz Festival 2025 / PROGRAM
Cea de-a 29-a ediție a Gărâna Jazz Festival reunește pe scena din Poiana Lupului artiști consacrați și proiecte experimentale din peste 8 țări.
Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara
Programul săptămânii la Cinema Timiș se învârte în jurul muzicii și al muzicalurilor, dar conține și o tușă de pictură vizionară, precum și motoare turate la viteza optimă. 
Conferința ”Ioan Slavici – 100 de ani de moștenire literară, jurnalistică și culturală”, la Șiria
Reputați cercetători, critici literari, istorici și jurnaliști vor analiza contribuțiile fundamentale ale lui Ioan Slavici la dezvoltarea literaturii române, a presei și a spiritului civic.
Rock la Mureș, ediția a XIII-a
În primul val de artiști anunțați pentru ediția din acest an se află Cred Că Sunt Extraterestru, Partizan, Schëppe Siwen, Anchorage, Watch Me Rise, Howl Live Wolves, Downstroy, Next Ice Age și Peek Boulevard.
Festivalul Medieval al Castelului Huniade, la Timișoara / PROGRAM
Timp de trei zile, cavaleri în armuri, domnițe cu rochii ample, meșteșugari iscusiți, trubaduri și războinici din toate colțurile Europei vor reînvia atmosfera vibrantă a unui burg medieval.
Faina Casa – Un nou sezon cultural româno-ucrainean debutează la Timișoara
Proiectul își propune să întărească dialogul intercultural româno-ucrainean prin artă participativă, gastronomie, patrimoniu și memorie colectivă.
„Povești nespuse”, un spectacol despre curaj, vulnerabilitate și puterea artei
Spectacolul aduce în fața publicului 14 confesiuni scenice puternice – monologuri construite din experiențe reale sau inspirate de traume profund cercetate, interpretate de tineri actori.
Festivalul Ceau, Cinema! 2025 / PROGRAM
Ediția a 12-a cuprinde aproape 50 de filme, atât titluri noi, care au avut premiera mondială în marile festivaluri internaţionale în ultimul an, cât şi filme clasice, prezentate în versiuni restaurate.
Festivalul de reconstituire istorică ”DacFest – Sub semnul lupului”, lângă Simeria / PROGRAM
Festivalul reunește în perioada 17 - 20 iuie 2025 aproximativ 350 de reenactori din țară și din străinătate, care vor aduce la viață atmosfera lumii antice prin confruntări, ritualuri, ateliere interactive, dansuri și spectacole cu foc.
Expoziția „Mezzotinta” la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția reunește 30 de lucrări de gravură, realizate de studenți ai Facultății de Arte și Design, Secția Grafică, realizate într-o tehnică specială și rar întâlnită, mezzotinta sau „maniera neagră”.
Magia musicalului revine pe scena de la Muzeul Satului Bănățean
Asociația Teatrul de Musical Timișoara vă invită să luați parte la două spectacole care reunesc teatrul, dansul și muzica, într-o celebrare a limbii române și a mitologiei tradiționale.
”Povești din vecini”, în inima cartierului timișorean Calea Lipovei
Duminică, începând cu ora 11.00, timișorenii se vor putea bucura de spectacole și ateliere creative pentru copii și adolescenți, momente artistice, muzică live, zone de relaxare și spații de întâlnire pentru vecini, prieteni și familii.
Festivalul Theros: patrimoniu, muzică și comunitate, în cartierul Fabric din Timișoara / PROGRAM
Festivalul marchează un moment simbolic pentru oraș, prin montarea festivă a statuii alegorice a verii - Theros, a doua lucrare reconstituită din ansamblul celor patru anotimpuri ce împodobeau fațada Palatului Karl Kunz.

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

”Pipl”, expoziție de portrete realizate de actorul Romeo Ioan

”Pipl”, expoziție de portrete realizate de actorul Romeo Ioan

Expoziția cuprinde o serie de 21 de portrete ale unor oameni care într-un fel sau altul au avut un puternic impact asupra culturii sau istoriei universale.
Matei Bejenaru, ”Proiecție 02” la Kunsthalle Bega

Matei Bejenaru, ”Proiecție 02” la Kunsthalle Bega

Expoziția este concepută sub forma unei instalații fotografice imersive, care analizează modurile de receptare a imaginii și materialitățile ei.
Ateliere creative la Târgul de Paști de la Timișoara / PROGRAM

Ateliere creative la Târgul de Paști de la Timișoara / PROGRAM

Atelierele sunt coordonate de talentatele artiste plastice Livia Mateiaș, Roxana Rusu și Eva Deschidar, alături de echipa Fabricii de ciocolată POC.
Concurs de creativitate și atelier handmade pentru copii

Concurs de creativitate și atelier handmade pentru copii

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță un concurs de creație inspirat de spectacolul „Copiii Mamei Badu”, intitulat ”Împreună cu mama”.
Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 aprilie

Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 aprilie

O săptămână cu primul party din noul sezon, cu „ciudățenii” culinare, expoziții, filme cu sau despre muzică, o discuție fascinantă cu un timișorean care a refăcut, la propriu, călătoria lui Brâncuși de la Hobița la Paris, spectacole de teatru și concerte.
Expoziție de fluturi vii la Shopping City Timișoara

Expoziție de fluturi vii la Shopping City Timișoara

Zeci debfluturi tropicali, originari din America de Sud și din Asia, vor putea fi admirați la Shopping City Timișoara.
Expoziția „Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, la Arad

Expoziția „Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, la Arad

Expoziția de pictură semnată de artistul plastic Jeni Maria Lucan va fi deschisă la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad în perioada 9 - 26 aprilie 2024.
Programul lunii aprilie la Teatrul Maghiar de Stat Timișoara

Programul lunii aprilie la Teatrul Maghiar de Stat Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Festivalul-concurs ”Lada cu Zestre” / PROGRAM

Festivalul-concurs ”Lada cu Zestre” / PROGRAM

Festivalul are loc în luna aprilie și reunește dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari, colecționari de artă populară și recitatori în grai bănățean.
Expoziție de fotografii din Valea Almăjului și Banatul Montan

Expoziție de fotografii din Valea Almăjului și Banatul Montan

Pe lângă expoziția de fotografie, publicul va avea parte și de o expoziție de cărți poștale, hărți turistice și reclame publicitare din Băile Herculane, de prezentări de costume populare, ateliere de ecologie, seri de povești și de poezie în grai.
Programul lunii aprilie al Filarmonicii Banatul din Timișoara

Programul lunii aprilie al Filarmonicii Banatul din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii aprilie al Teatrului German Timișoara

Programul lunii aprilie al Teatrului German Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii aprilie al Teatrul Național Timișoara

Programul lunii aprilie al Teatrul Național Timișoara

Luna aprilie aduce la Teatrul Național din Timișoara trei premiere, semate de regizori din noua generație: Traian Șoimu, Florin Piersic jr și Radu Iacoban.
Specatcolelel lunii aprilie ale Operei Naționale Române Timișoara

Specatcolelel lunii aprilie ale Operei Naționale Române Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele lunii mai în Timișoara

Evenimentele lunii mai în Timișoara

Luna mai vine cu o diversitate de manifestări artistice, de spectacole memorabile și de experiențe culturale.
Târgul de Paști de la Timișoara / PROGRAM

Târgul de Paști de la Timișoara / PROGRAM

Un concert extraordinar susținut de orchestra simfonică „Lira” și Alaiul Primăverii deschid în 31 martie Târgul de Paști de la Timișoara. Până în 6 mai, oaspeți de toate vârstele sunt invitați să se bucure de peste 70 de evenimente, care vor avea loc în Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian.
Expoziție de fotografii dedicate României contemporane, realizate de fotografi de renume, în premieră la Timișoara

Expoziție de fotografii dedicate României contemporane, realizate de fotografi de renume, în premieră la Timișoara

Expoziția cuprinde 248 de fotografii realizate de un român, alături de 5 fotografi internaționali, afiliați celei mai mari agenții de fotojurnalism din lume, Magnum Photos. Expoziția este însoțită și de un album de colecție.
Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara

Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara

Operele coloniei de artiști sunt un simbol al unei perioade de cotitură din istoria artei, în care sunt căutate noi forme de exprimare artistică. Din întreaga constelație artistică de la Worpswede, Paula Modersohn-Becker se remarcă prin avangardismul său, fiind singura care s-a îndreptat cu adevărat spre modernism.
”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

Pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, expoziția conține obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, de la mobilier de celulă, până la cărți poștale și fotografii inedite.
Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
1 2