Cooperativa, ca formă de organizare, devine tot mai interesantă pentru micii producători care văd în ea rezolvarea problemelor de piață.
La Arad, cinci producători de fructe și legume înființează cooperativa “Bunătăți locale”, prin intermediul căreia să producă mai mult și mai bine și chiar să proceseze.
Oana Sidor, producător de legume de la Nădlac, și-a asumat rolul de președinte al cooperativei și spune că ideea a apărut din cauza faptului că fermierii nu au reușit să găsească o piață de desfacere pentru produse.
“Suntem fermieri mici toți membrii cooperativei, nu suntem foarte mulți, producem cantități medii spunem noi, adică nici de ordinul zecilor de kilograme cum faci într-o grădină dar nici de ordinul zecilor sau sutelor de tone ca un fermier mare și așa că am avut nevoie de o desfacere potrivită pentru activitatea noastră. Și ne-am gândit că cel mai bun lucru ar fi să facem o cooperativă unde să ne utilăm cu echipamente cu care să putem produce suc de tomate, bulion, gem, ceva comun atât pentru legume cât și pentru fructe”, spune Oana Sidor.
Înființarea unei cooperative nu este ușoară însă cei cinci producători beneficiază de asistența Grupului de Acțiune Locală de la Pecica.
Întreaga poveste a cooperative “Bunătăți locale” o puteți asculta în reportajul realizat de Remus Nistoran:
Liceele, colegiile, dar și școlile tehnice și duale și-au prezentat oferta la la Târgul Liceelor…
Specialist de talie mondială în reprezentări de grupuri algebrice și grupuri cuantice, George Lusztig este…
Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la dispoziția Societății de Transport Public din Timișoara și…
Aproximativ 40% dintre cardurile speciale de parcare gratuită pentru persoane cu handicap folosite în Arad…
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic Timiş au identificat cadavrul…
Festivalul folcloric „Din comoara satului” a fost primul eveniment important al Asociației culturale “PRO DATINA”…