Conform unei analize realizată de News.ro, o familie cheltuieşte, în medie, 500 de lei la cumpărăturile de Paște, iar mare parte din buget este folosită pentru a cumpăra carne de porc, de miel sau de pui.
Acelaşi studiu arată că în pieţe, pulpa de porc fără os costă aproape 16 lei pe kilogram, iar în hipermarketuri preţul ajunge la circa 13 lei. În ceea ce priveşte preţul cărnii de miel, comercianţii din pieţe vând pulpa întreagă cu 19,5 lei şi cu 24 de lei pe kilogram pulpa inferioară. Retailerii vând acest produs tot cu aproape 24 de lei pe kilogram.
La ouă, preţul ajunge la 0,5 lei pe bucată în pieţe, în timp ce în hipermarketuri o cutie cu 30 de ouă se vinde cu 12 lei, ceea ce înseamnă un preţ de 0,4 de lei bucata. Aceeaşi analiză mai arată că pentru două bucăți de cozonac, românii plătesc 30 de lei, pentru pască – 15 lei, iar două stile de vin costă – în medie – 50 de lei.
UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…
„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…
În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…
Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…
Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…