Emisiunea “Diminețile satului” de astăzi, de la ora 8:00, vă prezintă situația la zi la Cramele Recaș, în plină perioadă a recoltărilor, fără imagini, pentru că recoltările se fac noaptea, din două motive: strugurii să-și conserve cât mai bine aromele, iar aducerea mustului la temperatura de fermentare să consume cât mai puțină energie. Nu e același lucru să răcești milioane de litri de la 20 de grade la 15, sau de la 35 la 15. Veți afla și despre investiții, două dintre ele finalizate în aceste zile. Interlocutor, domnul Gheorghe Iova, director general la Cramele Recaș.
Tancuri de fermentare și de stocare, 40, aliniate pe 4 rânduri de câte 10, de 50.000 de litri, și două de câte un milion de litri, unicat în viticultura românească. În total, în plus, 4 milioane de litri. Din păcate, după cum se vede pe etichetă, fabricate în Bulgaria și nu în România.
Noua capacitate de depozitare pentru vinuri îmbuteliate, de 4.400 metri pătrați, aproape cât un teren de fotbal, deși abia terminată, deja începe să se umple.
De Mihai Anghel
UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…
„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…
În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…
Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…
Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…