Ascultă Radio Timișoara Live

Magazinul Ikea Timișoara din Dumbrăvița și-a primit astăzi primii clienți | VIDEO & FOTO

Cel mai nou magazin IKEA s-a deschis oficial pentru clienți în urma ceremoniei simbolice de plantare a unui copac, moment care a adus în prim plan viziunea companiei de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni. Ziua deschiderii a reunit reprezentanți cheie din partea IKEA – Ekaterina Egorova, CEO IKEA SEE, și Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timișoara, precum și partenerii IKEA împreună cu reprezentanți din partea autorităților locale – Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și Therese Hyden, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în România.

Magazinul Ikea Timișoara din Dumbrăvița și-a primit astăzi primii clienți | VIDEO & FOTO

Articol de Radio Timisoara, 8 iunie 2023, 23:24 / actualizat: 10 iunie 2023, 16:49

„IKEA este prezentă pe piața din România de 16 ani și suntem cât se poate de bucuroși de faptul că astăzi avem ocazia să facem acest pas important – deschiderea primului magazin în regiunea de vest a țării. Valoarea totală a investiției este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis să creăm cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est și să aducem 300 de oportunități de angajare în regiune. Sperăm ca IKEA Timișoara să aducă inspirație și experiențe unice în cadrul magazinului pentru viitorii clienți, oferind totodată o soluție la nevoia tot mai mare de e-commerce din România.”, a spus Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara.
În exclusivitate pentru Radio Timișoara a aprecizat că se are în vedere o lărgire a gamei de produse disponibile pentru România, în ideea de a putea avea acces și la produse pe care le găsim deocamdată doar în magazinele din alte țări.
Am putut constata direct inclusiv faptul că produse care nu erau disponibile pe site zilele trecute sunt, de astăzi, disponibile.
De la alți reprezentanți ai magazinului am aflat că printre produsele din magazin sunt și unele realizate la  firme din România, special pentru acest retailer.

Ce au declarat primarul Dumbrăviței, Horia Bugarin și primarul Timișoarei, Dominic Fritz vedeți aici.

Reprezentanții IKEA și ai autorităților au tăiat apoi panglica inaugurală.

Cu puțin înainte de ora 10 a început numărătoarea inversă , la finalul căreia , printre confeti și în uralale angajaților, și-au făcut apriția  primii clienți.

Noul magazin are o suprafață de 26.000 de metri pătrați și oferă o gamă variată de 8.300 de produse de amenajare a locuinței care reflectă filozofia IKEA de design democratic, îmbinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut.

Pe contul nostru de facebook ați putut vedea , în avanpremieră, imagini din magazin surprinse la turul ghidat organizat pentru presă, în care ați descoperit și câteva produse iconice: fotoliul galben, biblioteca albă Billy, dar și masa căreia, după ce … i-au fost tăiate picioarele, a generat ideea de astăzi a ambalării modulare  🙂

În plus, magazinul IKEA Timișoara implementează standarde de construcție și operațiuni de business inovatoare și sustenabile, urmând standardele BREEAM. Magazinul este construit în acord cu misiunea IKEA de a fi o companie circulară cu zero deșeuri și emisii reduse de carbon. Totodată, IKEA Timișoara își propune să fie un vecin bun pentru comunitățile din împrejurimi, cât și un loc de muncă excelent.

Parcarea noului magazin IKEA Timișoara are o capacitate de 754 de locuri disponibile, fiind dotată și cu 12 stații de încărcare a vehiculelor electrice și cu o infrastructură creată pentru o viitoare extindere, care poate susține până la 150 de stații de încărcare. Magazinul folosește energie regenerabilă, fiind dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice pe acoperiș, și utilizează o centrală geotermală pentru consumul de energie. Totodată, magazinul IKEA Timișoara este unic și mulțumită faptului că este primul magazin IKEA cu o grădină a biodiversității, aceasta având o suprafață de 1.600 metri și servind drept cămin pentru plante și insecte specifice regiunii, care sporesc biodiversitatea mediului înconjurător al magazinului.

IKEA s-a implicat și în realizarea sensului  giratoriu și a drumului colector de lângă magazin.

Update: fragmente din răspunsul primit după ce am cerut detalii despre implicarea IKEA în viața comunității din vestul țării:

Grija față de oameni, diversitatea și incluziunea sunt integrate în sistemul nostru de valori și în viziunea pe care o avem. Deciziile noastre strategice au la bază valorile noastre umaniste și prețuirea egalității, deoarece dorim să creăm o schimbare semnificativă și un mediu de lucru incluziv atât pentru colegii și partenerii noștri de afaceri, cât și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. În acord cu această viziune, IKEA Timișoara a întâmpinat până acum, în cadrul echipei, 9 colegi cu dizabilități.

În plus, ne-am luat angajamentul de a veni în sprijinul refugiaților. Prin programul nostru „Abilități pentru angajare”, inițiat în 2021, oferim sprijin refugiaților pentru o bună integrare în comunitate, astfel încât să dobândească experiență profesională, cât și să-și dezvolte abilități lingvistice și sociale. Acest program este un pas esențial în călătoria noastră de a crea un mediu de lucru divers și incluziv și de a milita pentru o lume definită de egalitate. Astfel, avem parte din echipa IKEA Timișoara 25 de colegi refugiați care s-au alăturat în mai multe departamente.

Mai mult, ne-am consolidat angajamentul de a juca un rol activ în cadrul comunităților, oferind refugiaților și altor grupuri vulnerabile din județul Timiș sprijinul nostru, care se ridică la o valoare de peste 1,2 milioane de lei pentru anul în curs.

Totodată, ca parte a ambiției IKEA Timișoara de a fi un bun vecin, anul trecut am contribuit cu donații în vederea dotării grădiniței din Dumbrăvița pentru un număr de 250 de copii.

Ne propunem ca până în 2030 să devenim lideri în crearea unei societăți echitabile și egale. Vom continua să depunem eforturi în vederea implicării în comunitatea din partea de vest a României, pentru că suntem ferm convinși că o companie bună face o afacere să fie și mai bună.

Magazinul oferă clienților numeroase camere amenajate drept inspirație și o gamă de produse la prețuri accesibile, precum și șansa de a se bucura de momente plăcute în zona IKEA Café, pe terasa în aer liber și la Småland, locul de joacă dedicat copiilor.

Magazinul IKEA Timișoara din comuna Dumbrăvița este deschis în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 21:00, iar în zilele de duminică magazinul va funcționa între orele 10:00 și 20:00.

Update: 
Se poate ajunge până la stația Tristan Tzara cu autobuzul E1, microbuzul M45 sau trolebuzul 17, iar de acolo puteți lua unul dintre autobuzele IKEA pentru a ajunge direct la magazin sau pentru a vă întoarce către stația Tristan Tzara. Acestea circulă din 20 în 20 de minute.

Proprietarii de pensiuni din Țara Hațegului merg la cursuri de perfecționare
Economie miercuri, 24 aprilie 2024, 12:10

Proprietarii de pensiuni din Țara Hațegului merg la cursuri de perfecționare

Proprietarii de pensiuni din Ţara Haţegului sunt interesaţi în dezvoltarea durabilă a turismului din zonă. Oamenii sunt interesaţi să...

Proprietarii de pensiuni din Țara Hațegului merg la cursuri de perfecționare
“Din grădina Dorobanțiului”, proiect de relansare a legumiculturii din Arad
Economie luni, 22 aprilie 2024, 14:49

“Din grădina Dorobanțiului”, proiect de relansare a legumiculturii din Arad

Comuna Dorobanți, din județul Arad, a fost renumită, pe vremuri, pentru legumele de bună calitate cu care venea pe piețele din vestul țării...

“Din grădina Dorobanțiului”, proiect de relansare a legumiculturii din Arad
Piața IT din vestul țării rezistă crizei industriei din Occident
Economie miercuri, 17 aprilie 2024, 08:32

Piața IT din vestul țării rezistă crizei industriei din Occident

Criza industriei IT din America nu i-a afectat pe absolvenții Universității Politehnica Timișoara. Peste 90 la sută dintre absolvenții UPT sunt...

Piața IT din vestul țării rezistă crizei industriei din Occident
Locuințele se scumpesc la Timișoara, deși orașul are cea mai accesibilă piață imobiliară
Economie duminică, 14 aprilie 2024, 16:42

Locuințele se scumpesc la Timișoara, deși orașul are cea mai accesibilă piață imobiliară

Prețul apartamentelor din Timișoara s-a majorat atât pe segmentul locuințelor noi cât și în ceea ce privește locuințele din blocurile vechi....

Locuințele se scumpesc la Timișoara, deși orașul are cea mai accesibilă piață imobiliară
Economie marți, 9 aprilie 2024, 08:56

Seceta și temperaturile ridicate, motive de îngrijorare pentru agricultorii arădeni

Agricultorii din Arad atrag atenția că plantele din culturile de toamnă s-au maturizat prematur. Din cauza secetei, grâul, orzul și rapița sunt...

Seceta și temperaturile ridicate, motive de îngrijorare pentru agricultorii arădeni
Economie sâmbătă, 6 aprilie 2024, 12:26

Peste 17.500 de fermieri hunedoreni, pot depune cereri de plată la APIA

Peste 17.500 de fermieri din județul Hunedoara sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în...

Peste 17.500 de fermieri hunedoreni, pot depune cereri de plată la APIA
Economie vineri, 5 aprilie 2024, 07:15

Rapița a înflorit cu aproape o lună mai devreme în Timiș. Fermierii, îngrijorați de schimbările climatice

Sezonul fotografiilor în lanurile cu rapiță s-a deschis deja în județul Timiș. Vremea caldă din februarie și din luna martie a dus la o...

Rapița a înflorit cu aproape o lună mai devreme în Timiș. Fermierii, îngrijorați de schimbările climatice
Economie vineri, 29 martie 2024, 13:25

Primele imagini ale noului terminal Plecări Schengen de la Aeroportul Timișoara

Evenimentul de deschidere oficială a investiției s-a desfășurat astăzi pentru a marca, în mod simbolic, intrarea României în spațiul...

Primele imagini ale noului terminal Plecări Schengen de la Aeroportul Timișoara