Legumicultorii din Belinț, asociați în urmă cu patru ani, tot mai apreciați în lanțurile de supermarketuri

Legumicultorii din Belinț au fost printre primii din județul Timiș care au înțeles că numai împreună se pot impune pe piață.

Având un brand deja consacrat, au pus la punct, în urmă cu patru ani, Cooperativa Legumicolă Belinț, sub umbrella căreia produc și vând nouă legumicultori, spune Angelica Buză, reprezentantul acestora.

“S-a născut din dorința de a vinde, dar nu doar în piață pentru că a vinde în piață înseamnă puțin, înseamnă să îți duci traiul de zi cu zi. Ne-am dorit mai mult, am dorit să facem ceea ce ne place și să mergem către supermarketuri, dar nu am fi putut decât asociindu-ne. Am înțeles asta, suntem nouă fermieri tineri”, spune Angelica Buză.

Deși este importantă, nu calitatea a fost calitatea esențială pentru a ajunge cu marfa în supermarketuri, ci mai ales cantitatea și constanța în livrare, deziderate pe care legumicultorii belințeni le-ar fi îndeplinit mult mai greu de unii singuri. Angelica Buză spune că, odată înființată cooperativa, interesul supermarketurilor a apărut firesc.

“Am început cu varză și cu cartofi pentru că asta știam să facem cel mai bine. Pe parcurs am înțeles că trebuie să ne diversificăm produsele și am făcut-o. La ora actuală vindem cartofi, varză, salată, ridichi, sfeclă roșie, ardei, vinete, dovlecel, zucchini și încă o să ne mai diversificăm, o să introducem câteva legume deoarece avem oameni care, văzând că e bine ceea ce facem și ne dezvoltăm, și-au manifestat dorința de a intra cu noi în cooperativă. Încă de la început am făcut contract inițial cu Profi, după aceea cu Lidl, nu a fost ușor să înțelegem că trebuie să producem și mult și calitate. Dar, cum agricultorul sau țăranul român e un om deștept și muncitor, am înțeles suficient de repede și să știți că suntem apreciați pentru faptul că am crescut cantitățile într-un timp relativ scurt, dar avem și calitate”, spune Angelica Buză.

Nevoile lui 2020 pentru Cooperativa Legumiculă Belinț se leagă de mecanizare, pentru că mâna de lucru a devenit un lux din punct de vedere financiar. Utilajele vor fi cumpărate prin intermediul cooperativei. Țelul rămâne un depozit frig care le-ar mări semnificativ durata de livrare a mărfii.

Mai trebuie menționat faptul că, în cei patru ani de funcționare, cifra de afaceri a crescut de aproape patru ori, de la 30.000 de lei în primul an la aproape 120.000 de lei în 2019.

 

Articole asemănătoare

Garry Kasparov dialoghează cu timișorenii despre provocările lumii moderne

Nume de legendă în lumea șahului și autor recunoscut, Garry Kasparov, va fi protagonistul unui…

o oră ago

Vreme închisă în vestul țării

Potrivit meterologilor, cerul se va înnora treptat, iar seara și noaptea se vor semnala averse…

4 ore ago

AUDIO / A venit Cupa la Castel!!!!

După 2-2, la finalul celor 120 de minute, Corvinul Hunedoara s-a impus cu 3-2 la…

9 ore ago

Anca Todoni elimină favorita a treia, la Madrid

Todoni, venită din calificări, a răsturnat pronosticurile specialiștilor și a reușit să o depășească pe…

11 ore ago

Corvinul, iar startul cu ce are mai bun

Antrenorul Florin Maxim trimite în teren formula, pe care o consideră cea mai bună pentru…

13 ore ago

Sute de elevi, la Târgul Liceelor de la Timișoara

Liceele, colegiile, dar și școlile tehnice și duale și-au prezentat oferta la la Târgul Liceelor…

15 ore ago