Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Studiu: Românii călătoresc cu avionul în medie de două ori pe an

Românii călătoresc cu avionul în medie de două ori pe an, la fel ca turcii şi ungurii, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism online. Bugetul mediu de călătorie alocat de români porneşte de la 300 euro/persoană.

Studiu: Românii călătoresc cu avionul în medie de două ori pe an

Articol de Radio Timișoara, 5 noiembrie 2015, 14:00

Românii optează pentru locaţii din Europa, în topul preferinţelor fiind oraşe din Turcia, Grecia, Spania, Italia şi Germania., arată studiul preluat de Agerpres.

70% dintre tineri au accesat pachete turistice complete și 30% dintre seniorii români au avut această opțiune.

De asemenea, turiştii români au aceeaşi deschidere către mobilitate. Rezervările din aplicaţia mobilă au crescut cu 300% în 2015, ajungând la o cotă de 25% din totalul tranzacţiilor mobile efectuate de clienţi prin intermediul smartphone-ului.

În ceea ce privește tipul de vacanțe solicitate, românii preferă city-break-uri. Pentru aceste vacanţe, românii cheltuie, în medie, 250 – 350 euro/persoană. În cazul vacanţelor mai lungi, de 7 zile, turiştii români alocă un buget mediu de 600 – 800 euro/persoană.

 

Focar de pestă porcină africană confirmat în Timiș
Economie luni, 24 noiembrie 2025, 17:00

Focar de pestă porcină africană confirmat în Timiș

13 porci dintr-o gospodărie trebuie sacrificați, după ce unul dintre animale a murit. Focarul a fost descoperit în urma măsurilor de...

Focar de pestă porcină africană confirmat în Timiș
Alertă în Arad. Anunțuri online de vânzare de carne sau porci vii deși județul se confruntă cu pesta porcină
Economie miercuri, 19 noiembrie 2025, 19:29

Alertă în Arad. Anunțuri online de vânzare de carne sau porci vii deși județul se confruntă cu pesta porcină

Pesta porcină africană face ravagii în județul Arad, dar acest lucru nu-i împiedică pe crescătorii de suine să publice, zilnic, zeci de...

Alertă în Arad. Anunțuri online de vânzare de carne sau porci vii deși județul se confruntă cu pesta porcină
Focarul de pestă porcină africană s-a extins în județul Arad
Economie marți, 18 noiembrie 2025, 16:38

Focarul de pestă porcină africană s-a extins în județul Arad

Focarul de pestă porcină africană confirmat în ferma cu aproximativ 6.000 de capete din comuna arădeană Olari s-a extins, astfel că toţi...

Focarul de pestă porcină africană s-a extins în județul Arad
Asigurarea RCA, obligatorie pentru trotinetele si bicicletele electrice
Economie duminică, 16 noiembrie 2025, 14:34

Asigurarea RCA, obligatorie pentru trotinetele si bicicletele electrice

Asigurarea de răspundere civilă pentru trotinetele și bicicletele electrice devine obligatorie, de duminică, conform unei noi legi promulgate...

Asigurarea RCA, obligatorie pentru trotinetele si bicicletele electrice
Economie sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 19:02

Focar de pestă porcină africană într-o fermă cu mii de capete din județul Arad

Cel mai nou focar de pestă porcină africană din județul Arad a fost confirmat într-o fermă din comuna Olari. Potrivit Direcției...

Focar de pestă porcină africană într-o fermă cu mii de capete din județul Arad
Economie sâmbătă, 8 noiembrie 2025, 19:30

Black Friday 2025. Comenzi de aur, carne de porc, vacanțe, automobile

Cea de-a 15-a ediţie de Black Friday a depăşit estimările, generând comenzi de peste 986 de milioane de lei, cu 10% peste anul trecut, a...

Black Friday 2025. Comenzi de aur, carne de porc, vacanțe, automobile
Economie sâmbătă, 8 noiembrie 2025, 16:17

Anunțurile imobiliare „capcană, încă prezente: cum recunoaștem ofertele false online

Platformele de anunțuri imobiliare continuă să se confrunte cu fenomenul ofertelor false, menite să atragă potențialii cumpărători prin...

Anunțurile imobiliare „capcană, încă prezente: cum recunoaștem ofertele false online
Economie sâmbătă, 8 noiembrie 2025, 14:39

„Diminețile satului” la Timişoara Food Summit

Emisiunea „Diminețile satului” de duminică, 9 noiembrie, difuzată între orele 7 și 9, este dedicată în întregime înregistrărilor...

„Diminețile satului” la Timişoara Food Summit