Unul dintre marii fermieri din vestul țării consideră că măsura de plafonare a prețurilor la alimentele nu îi ajută prea mult pe clienți.
Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, consideră că plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază afectează producătorul, fără a fi resimțită consistent de cumpărător.
Dimitrie Muscă spune că decizia Guvernului, poate pune în pericol afacerile din industria agro-alimentară românească.
“Prețul de cost la orice aliment nu este același fiecare unitate. La unii e mai mare, la unii e mai mic, în funcție de dotări. Și atunci cum vii să spui să tragi o linie? Nu se poate. Ajungem că nu câștigă nimic. Dacă nu câștigăm, nu lucrăm și închidem societatea. Cu asemenea gândire nu poate să-ți meargă economia. Ei au o singură chestie, ce să mai impozităm ca să mai facem rost de niște bani?”, spune Dimitrie Muscă.
Măsura, este în vigoare până la data de 31 martie și vizează limitarea adaosului comercial pentru procesatori la maximum 20%. Comercianții pot adăuga cel mult 20%, iar cei din lanțul de distribuție, maximum 5%.
Lista cuprinde 17 alimente considerate ca fiind de bază, cum ar fi laptele, untul, brânza telemea de vacă, uleiul, carnea proaspătă de pui sau de porc.
Astăzi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima…
Copiii vor putea vedea aparatele de termoviziune, cum se face amprentarea în laboratorul mobil de…
Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din Complexul “Băile…
Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din complexul “Băile…
De la vagoane, locomotive, șine, gări, felinare, tuneluri și până la orașe, localnici, copaci, cladiri,…
Jucătoarea timișoreană de tenis Anca Todoni s-a calificat în semifinalele turneului de la Troisdorf, Germania.…