Schimbările climatice își fac simțite efectele chiar în zootehnie. Până nu demult, struțul era considerat o pasăre exotică, având în vedere proveniența africană, însă acum a devenit aproape la fel de popular ca și păsările care se regăsesc în obișnuit într-o fermă românească.
La Teremia Mare, Andrei Nechita a dezvoltat cea mai mare fermă de struți din județul Timiș. După zece ani petrecuți în Norvegia, a revenit acasă și a investit toată agoniseala în agricultură. Mare i-a fost mirarea când a constatat că struții i-au adus profit.
De la un an la altul, carnea de struț este tot mai căutată în restaurantele din Europa și din România. Acum se arată interesate și lanțurile de supermarketuri.
Durata de creștere, randamentul mare de carne și cantitatea de hrană consumată suprapuse peste prețul bun face struțul mai rentabil chiar și decât porcul.
Andrei Nechita colaborează cu un abator de prelucrare a cărnii de struț, înființat în județul Alba.
Povestea fermierului timișean o puteți asculta în reportajul realizat de Remus Nistoran.
Suporterii arădeni au obținut anularea în instanță a unei decizii luate de conducerea clubului în…
Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…
Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…
Pugilistul timișorean Flavius Biea a cucerit centura WBC Continental Latino, aseară, la Craiova. Bănățeanul l-a…
Astăzi, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și, pe arii restrânse, îndeosebi…
Naţionala masculină de volei a României a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei…