Ascultă Radio Timișoara Live

Israelul a lansat un atac asupra Iranului

Israeul ripostează cu un atac asupra Iranului, după atacurile de la sfârșitul săptămânii trecute.

Israelul a lansat un atac asupra Iranului

Articol de Radio Timișoara, 19 aprilie 2024, 07:48

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News, citând un înalt oficial american.explozi

Informația vine în timp ce Iranul a raportat explozii puternice în provincia Isfahan şi după ce Israelul şi-a anunţat intenţia de a răspunde raidurilor iraniene în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Televiziunea de stat iraniană a raportat “explozii puternice” în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele. Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că ‘nu au fost atacuri cu rachete până în prezent’.

Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenţiei Mehr, care citează autorităţile aeroportuare.