Ascultă Radio Timișoara Live

Alegeri Locale 2020: Concurență mare la primăria Timișoarei și șefia CJ Timiș. Bătălie și pentru conducerea CJ Arad

Alegeri Locale 2020: Concurență mare la primăria Timișoarei și șefia CJ Timiș. Bătălie și pentru conducerea CJ Arad

Articol de Radio Timișoara, 31 august 2020, 16:14 / actualizat: 31 august 2020, 20:26

15 candidaţi au fost validaţi în cursa pentru primăria Timişoara, la alegerile locale din 27 septembrie. Acesta este cel mai mare număr de concurenţi la acest post până în prezent. Dintre aceştia, 13 sunt susţinuţi de partide politice, iar doi sunt independenţi.

Îi veţi regăsi pe buletinul de vot pe actualul primar Nicolae Robu (PNL), pe Adrian Popescu (de la ALDE), pe viceprimarul în funcţie Farkas Imre  (din partea UDMR), pe fostul manager general al Spitalului de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ Timişoara, Voichiţa-Elena Lăzureanu (din partea Alianţeu PSD-PPUsl), pe Dorel Gabriel Tomescu (de la Partidul Verde), pe fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Lucian Craina (din  partea Pro România), pe fostul şef de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei Horst Köhler, Dominic Samuel Fritz (reprezentant al Alianţei USR-PLUS), pe secretarul de stat Alexandru Mutruc (candidat al PMP), pe deputatul Marian Gheorghe Cucşa (de la Partidul Republican), pe Dumitru Moroianu (PRM), Florin Bodnărescu (Partidul Noua Românie), Ovidiu Marcel Sîrbu (Partidul Re:Start România), Petrică Folică (Partidul Rezist) şi pe independenţii Lucian Mugur Şerdean şi preşedintele Asociaţiei Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, Ilie Vasile Sîrbu (independent).

***

Foarte mulţi candidaţi şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Votul va fi uninominal şi veţi putea alege ca unul dintre  cei 11 candidaţi, din care unul este independent, să ajungă direct Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, cu un rol deosebit de important în judeţ.

Aşadar, Biroului Electoral Judeţean Timiş a validat pentru şefia administraţiei timişene candidaturile actualului lider al CJT, Călin Ionel Dobra (Alianţa PSD-PPU), a lui Gabriel Marius Toie (de la Partidul Republican din România), a medicului Ioan Romoşan (candidat al Partidului Verde), a primarului comunei Dudeştii Noi, Alin Adrian Nica (de la PNL), a lui Cristian Alin Moş (Alianţa USR-PLUS), a fostului subprefect Marossy Zoltan Gheorghe (UDMR), a lui Marian Mayer (de la PRM), a deputatului Adrian Radu Pau (Pro România), a activistului civic Cristian Tiberiu Brâncovan (independent), a parlamentarului Cornel Mircea Sămărtinean (PMP), şi a fostului lider al Consiliului Judeţean Timiş Titu Bojin (ALDE).

***

Bătălie mare şi pentru Consiliul Judeţean Arad, unde 10 reprezentanţi ai partidelor candidează pentru conducere:  actualul preşedinte, Iustin Cionca (PNL) şi doi deputaţi, Petru Farago (UDMR) şi Dorel Căprar (PPUsl).

Ceilalţi candidaţi pentru şefia CJ Arad sunt:

Răzvan Anghel (Alianţa USR PLUS), inginer IT;

Ruben Budău (Platforma Social-Liberală Creştină), inginer silvic;

Florin Remeţan (PMP), economist;

Cosmin Pribac (Pro România), licenţiat în administraţie publică, fost prefect; Marius Ursa (PRM), economist;

Ionel Ciupe (Partidul Republican), inginer şi

Florin Doroţiu (PER), jurist.

***

USR și PLUS – filialele și-au prezentat luni, într-o conferința de presă desfăşurată  în aer liber, în amfiteatrul din Parcul Copiilor din Timişoara, echipa candidaților la Consiliul Județean Timiș. „Echipa USR plus pentru Consiliul Judeţean poate să facă din Timiş un judeţ care să fie cel mai bun din ţară, a declarat candidatul la preşedinţia CJT din partea USR PLUS, Cristian Alin Moş. Avem o viziune, care stă la baza obiectivelor şi planurilor noastre. Avem voința necesară să transf această viziune în realitate. Timișul poate să devină un model pentru întreaga ţară”, a mai spus candidatul USR Plus, Cristian Moş.

***

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, candidat al Partidului Național Liberal pentru al treilea mandat la primăria Timișoara, a avut, zilele trecute, întâlniri cu cetățenii din zonele: Dacia, Dâmbovița, Buziașului, Bălcescu, Soarelui, Girocului, la care au fost dezbătute mai multe aspecte privind lucrările de modernizare și reabilitare a parcurilor și spațiilor verzi, a infrastructurii rutiere și edilitare din fiecare cartier.

În cele două mandate, primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, susține că a atras peste 500 milioane euro fonduri europene pentru modernizarea Timișoarei, accelerând astfel dezvoltarea orașului și asigurând accesul acestuia în topul marilor orașe ale Europei.

***

Candidatul Pro România pentru fotoliul de primar al municipiului Timișoara, dr. Marius Craina, s-a întâlnit, la sfarsitul saptamanii alături de echipa sa, cu cetățenii din cartierele Blascovici și Iosefin. Fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara le-a vorbit oamenilor despre proiectele sale pentru municipiul de pe Bega. Dr. Marius Craina a insistat mult pe reconfigurarea sistemului de sănătate local care, astăzi, din lipsa unei viziuni administrative coerente, funcționează in regim pavilionar, lucru care pune viața pacientilor în pericol. Medicul timisorean a explicat interlocutorilor săi ca, din cauza faptului ca secțiile clinice sunt împrăștiate in toată Timișoara, ambulantele fac taximetrie, in loc sa alerge după urgentele medicale, vorbind chiar despre “un turism în sănătate”. Soluția, a conchis dr. Marius Craina, candidatul Pro România pentru funcția de primar al municipiului Timișoara, este construcția unui nou spital municipal integrat, care sa cuprindă toate specialitățile medicale la un loc, și interconectarea sistemului public de sănătate municipal.

***

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că această formaţiune are aproape 8.400 de candidaţi pentru alegerile locale din 27 septembrie şi că se aşteaptă să câştige circa 200 de primării.

‘La alegerile locale, UDMR are 8390 de candidaţi total, din care sunt 7.499 de candidaţi la consiliile locale, 602 candidaţi la consiliile judeţene, 286 de candidaţi la funcţia de primar, 10 candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean’, a spus Kelemen Hunor.

‘Sunt convins că, dacă candidaţii, colegii noştri, vor respecta recomandările pentru campania electorală, atunci nu vor exista riscuri şi nu vor exista probleme. Sunt convins că, dacă în ziua alegerilor, toate condiţiile vor fi îndeplinite şi regulile respectate, atunci îmbolnăvirile nu vor exista. Nu acele 5 minute sunt periculoase, nu acolo există risc, când intri, şi de aceea noi recomandăm şi spunem să mergeţi la vot pe 27 septembrie’, a mai spus Kelemen Hunor.

***

Partidul RE:START ROMÂNIA NU va face alianţe politice şi NU are nicio alianţă politică: nici la nivel naţional, nici la nivel local, transmite într-un comunicat de presă Ramona Ioana Bruynseels, Preşedinte RE:START ROMÂNIA.

În judeţele şi oraşele unde Partidul RE:START ROMÂNIA nu are candidaţi, susţinem opţiunea cea mai bună dintre cele prezentate cetăţenilor. Susţinem OMUL, nu partidul! Oameni integri, oameni dedicaţi comunităţii, oameni capabili şi serioşi.

România are nevoie de colaborare între partidele politice, iar RE:START ROMÂNIA şi-a propus încă de la început să facă asta. Când e vorba de România, orgoliile şi ambiţiile politice nu îşi au locul.

Partidul RE:START ROMÂNIA îşi face datoria faţă de ţară şi faţă de oamenii din România, pe care nu îi vom dezamăgi, se mai arată în comunicatul partidului.

 

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro
duminică, 19 mai 2024, 16:55

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul din Lugoj va deservi persoanele adulte cu...

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro
Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului
duminică, 19 mai 2024, 16:19

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins Omonia, chiar...

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului
Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European
duminică, 19 mai 2024, 11:40

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României....

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European
Acces mai sigur spre Cascada Lolaia din Retezat
duminică, 19 mai 2024, 10:11

Acces mai sigur spre Cascada Lolaia din Retezat

Accesul turiștilor spre una dintre cele mai mari atracții turistice din județul Hunedoara este mai sigur după refacerea treptelor spre Cascada...

Acces mai sigur spre Cascada Lolaia din Retezat
duminică, 19 mai 2024, 09:20

Pleacă și Căpusă de la UTA. Ce să mai înțelegi?

43 de jucători, dintre care 25 de debutanți, a folosit UTA în campionatul recent încheiat. Cei mai mulți, de departe, dar antrenorul Mircea...

Pleacă și Căpusă de la UTA. Ce să mai înțelegi?
duminică, 19 mai 2024, 09:00

Ministrul transporturilor, despre lucrările la linia ferată care traversează Timișoara: Am semne de întrebare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că are emoții dacă lucrările la calea ferată vor fi finalizate până la sfârșitul anului...

Ministrul transporturilor, despre lucrările la linia ferată care traversează Timișoara: Am semne de întrebare
duminică, 19 mai 2024, 08:59

Ambele echipe de la CSS Bega Timișoara se bat pentru locul al cincilea

Două echipe de volei de la CSS Bega Timișoara participă în aceste zile la turneul final al Campionatului Național. Finala junioarelor (U19) se...

Ambele echipe de la CSS Bega Timișoara se bat pentru locul al cincilea
duminică, 19 mai 2024, 08:08

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 20: Herta Anițaș

Fiind mai înaltă decât fetele din clasa ei, a fost atrasă oarecum firesc de handbal, sport pe care l-a practicat timp de cinci ani, la Clubul...

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 20: Herta Anițaș