Ascultă Radio Timișoara Live

Câștigă un bilet de intrare și un weekend la complexul turistic Gyula, o oază de relaxare pentru toată familia!

5 mai: În urma tragerii la sorți premiul a fost câștigat de Paula Bugariu Mariana din Timișoara.

Câștigă un bilet de intrare și un weekend la complexul turistic Gyula, o oază de relaxare pentru toată familia!

Articol de Dana Florea, 21 aprilie 2017, 08:56 / actualizat: 5 mai 2017, 14:26

MARELE PREMIU, un sejur de weekend la Gyula, a fost câștigat de Dușan Iolan din Arad.

28 aprilie: În urma tragerii la sorți  premiul a fost câștigat de Dorin Lazăr din Timișoara.

21 aprilie: În urma tragerii la sorți din  premiul a fost câștigat de Delia-Teodora Boldizsar din Timișoara.

(actualizări făcute după cele trei date de tragere la sorți)

 

Articolul publicat inițial:

Radio Timişoara şi orașul Gyla din Ungaria vă invită la concurs! Ascultați-ne și puteți câștiga  bilete de intrare la cea mai modernă și complexă stațiune turistică din regiune.

Trimiteți un sms cu cuvântul distracție la numărul de telefon 0758 75 75 75,  număr cu tarif normal, și în perioada 19 aprilie – 5 mai,  în fiecare vineri, după ora 12.00, puteți câștiga, prin tragere la sorți, câte un bilet de familie la băile din Gyula, la Castelul Almasy și la cetatea Gyula. În plus, în data de 5 mai, toți participanții vor lua parte la extragerea marelui premiu, un sejur de week-end la Gyula.

La Gyula găsiți băi termale și un Aquaparc senzațional, castelul în stil baroc Almasy cu o expoziție interactivă deosebită si cetatea Gyula, unde puteți simți pulsul vieții medievale. Gyula este un loc de legendă cu delicii culinare și ospitalitate excepțională. O oază de relaxare pentru întreaga familie. Toate acestea la numai două ore de Timișoara și o oră de Arad.

Vă așteptăm să participați la concurs și să petreceți clipe de neuitat la Gyula, una dintre cele mai moderne si complete stațiuni turistice din Ungaria. Gyula, pentru toată familia!

SUCCES!

De la fiecare număr de telefon se ia în considerare strict primul SMS cu un răspuns corect primit, deci trimiteţi un singur SMS, de pe un singur telefon. Ora limită este 10:00 (vineri, 5 mai).

Tragerea la sorţi se va face introducând lista numerelor de telefon la https://www.random.org/lists/, câştigător fiind primul de pe lista generată. La tragere pot fi prezenți reprezentanţi ai sponsorului, dar şi concurenţi sau chiar simpli ascultători (nu mai mult de 3) care s-au înscris cu minim 48 de ore înainte de începerea emisiunii trimiţând un e-mail la comunicare@radiotimisoara.ro (sau sunând la 0256 401805).

Numele câştigătorilor care răspund la telefon în maxim 3 ore de la tragerea la sorţi vor fi publicate pe site şi eventual anunţate pe post. Din ziua care urmează tragerii la sorţi câştigătorul poate ridica premiile din sediul Radio Timişoara, în termen de 10 zile lucrătoare. Neridicarea în acest termen atrage anularea premiului. Nu se poate oferi echivalentul în bani al acestuia.

Nu suntem responsabili de mesaje scrise sau SMS care nu ajung la noi în termenul prevăzut, din motive tehnice independente de noi.
Poate participa la concurs orice cetăţean român peste 18 ani. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a cere o dovadă scrisă a acestei calităţi.
Nu mai au drept de participare cei care deja au fost desemnaţi câştigători la concursuri similare din ultimele 14 luni.

Organizatorul garantează drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, prin înregistrarea notificării având ca scop reclama, marketing si publicitate în registrul de evidenta a datelor cu caracter personal sub numărul 5772 din 13.08.2007. Prin participarea la concurs câştigătorii îşi dau acceptul expres pentru expedierea datelor cu caracter personal menţionate în regulament şi pentru publicarea numelui şi prenumelui pe site. Informaţiile furnizate de către participanţii câştigători pot fi folosite de către organizator şi sponsor pentru validarea, acordarea premiilor şi în scopuri de reclamă, jurnalism, marketing şi publicitate. Refuzul câştigătorilor de a furniza datele personale pentru validarea și acordarea câştigurilor duce la neacordarea acestora.

 

Orașul Gyula oferă clipe de neuitat pentru toată familia!

Gyula aduce cu un oraș mediteranean. Castelul și cetatea sunt față în față, iar în parcul castelului găsiți băile termale cu atracții pentru toată familia. Vara vă așteaptă și centrul plin de terase.

Orașul Gyula, care se află chiar la granița cu România, este atestat istoric din 1332. Cel mai important edificiu din oraș este cetatea de cărămidă în stil gotic, care a fost construită în jurul anului 1400 și este singura cetate de acest gen intactă din Europa Centrală. Cetatea a avut un rol important în lupta împotriva otomanilor. Ea a fost cedată doar în 1566, când apărătorii au rămas fără provizii și au fost decimați de boli. Chiar și așa, apărătorii au rezistat 63 de zile împotriva otomanilor. Cetatea din Gyula nu a putut fi cucerită nici atunci, nici mai târziu, ea fiind cedată întotdeauna ca urmare a unor negocieri. Așa s-a întâmplat și cu 129 de ani după cucerirea otomană, când apărătorii ei turci pur și simplu au părăsit-o. Astfel cetatea a rămas intactă și astăzi găzduiește o expoziție deosebită de 24 de locații, care vă prezintă cum a fost viața într-o cetate din secolul 16.

2

După plecarea turcilor, Gyula a devenit moșia lui János György Harruckern, care a început construcția unui castel lângă cetatea existentă, păstrând cetatea ca și clădire cu scop economic. Castelul, care în secului 18 a fost unul dintre cele mai frumoase castele din Ungaria, are un istoric deosebit de bogat. Proprietarii ei au organizat aici spectacole de teatru chiar înainte ca acestea să fie organizate la curtea de la Viena. În 1849, 10 dintre cei 13 martiri de la Arad, aici au depus armele. Tot aici și-a început cariera renumitul pictor  Mihály Munkácsy.

Astăzi, castelul din Gyula este un centru pentru vizitatori. Expoziția de aici vă prezintă în detaliu viața dintr-un castel de secolul 19, însă aici nu vă este prezentată doar viața aristocraților, ci și a celor care lucrau la castel. Toate acestea sunt prezentate prin metode moderne, digitale. Iar după explorarea castelului vă puteți bucura de un suc natural sau o bere artizanală la cafeneaua castelului.

44033

Băile termale din Gyula datează din timpul ultimei familii din castel, familia Almásy, care a început proiectarea băilor în grădina castelului, dar cel de-al doilea război mondial le-a întrerupt planurile. Orașul Gyula a avut băi cu apă rece chiar dinaintea ocupației turcești, dar băile au devenit importante cu adevărat în perioada otomană, când istoricul Evlia Cselebi vorbește de 11 băi în localitate. După eliberarea de sub turci, băile s-au dezvoltat în secolul 19, când Alajos Popp avea băi cu 12 de căzi și bazine cu apă provenită de la o fântână arteziană separate pentru femei și bărbați. Atunci existau deja mai multe băi publice în oraș.

Băile Cetății funcționează în forma actuală din 1959 și are la bază apă bogată în alcalini, hidrogen și carbonate, respectiv minerale. Băile au devenit însă un adevărat complex acvatic: parcul de saune Castello vă așteaptă cu saune exterioare și interioare, cabină de aburi și grădină de odihnă de nivel european. Cea mai mare investiție a băilor, aquaparcul Aquapalota a fost finalizat în anul 2013, așteaptă vizitatorii cu servicii dedicate familiilor. Cu o suprafață de 8.5 hectare, cel mai nou și modern complex acvatic din regiunea noastră vă așteaptă cu calitate de nivel european  pentru senzații de răsfățare, relaxare și terapie.

Aici găsiți tobogane ce măsoară viteza și chiar puteți face o poză pe tobogan. Atracția cea mai mare este toboganul care urcă. Iubitorii de adrenalină preferă bazinul adânc de 3.5 metri destinat lor. Punctul culminant al distracției se poate obține printre valurile de 1 metru ale bazinului cu valuri, iar bazinele olimpice oferă posibilitatea de evenimente sportive. Mai găsiți aici bazine pentru copii, bazine termale, bar în apă, strand, welness și masaj.

5

Istoria a făcut ca cele trei atracții turistice ale orașului Gyula să se afle la doar câțiva pași distanță: la două ore de Timișoara și o oră de Arad. Poate ați mai fost la băi, poate ați mai vizitat castele, dar cu siguranță nu v-ați mai întâlnit cu un oraș ca Gyula: aici puteți uita de mașină pentru că puteți descoperi distracția și atracțiile la doar câțiva pași de hotelurile de patru stele. Mai mult, băile, castelul și cetatea au inscripții în limba română și angajați vorbitori de limba română.

Pe lângă cele trei atracții turistice orașul Gyula vă așteaptă cu restaurante ce oferă delicii culinare excepționale, pălinca specifică pregătită după o rețetă de 300 de ani, piste pentru bicicliști și aventuri pe râurile din zonă, iar ambientul serilor de vară din centrul orașului vă va ademeni să reveniți la Gyula cât de curând.

palinka

 

 

Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!
Concurs luni, 28 martie 2022, 11:38

Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!

Trimiteţi răspunsul corect şi luni, 18 aprilie 2022, puteţi câştiga unul dintre cele 6 baxuri cu...

Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!
Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!
Concurs joi, 8 aprilie 2021, 15:24

Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!

Deiana Raici Schwartz (Timișoara), Tudor Ghorghe (Arad) și Mazilu Ovidiu (Timișoara) sunt câștigătorii celor 6 baxuri de vin oferite de Cramele...

Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!
CÂȘTIGĂTORII concursului ”Vin’ de-nchină” pentru sărbătoarea de Paște!
Concurs sâmbătă, 18 aprilie 2020, 09:24

CÂȘTIGĂTORII concursului ”Vin’ de-nchină” pentru sărbătoarea de Paște!

În urma tragerii la sorți de miercuri, 15 aprilie 2020, câștigătorii concursului ”Vin’ de-nchină” sunt: Premiul I – Jula Liviu...

CÂȘTIGĂTORII concursului ”Vin’ de-nchină” pentru sărbătoarea de Paște!
Vin’ de-nchină pentru 2020!
Concurs joi, 28 noiembrie 2019, 08:00

Vin’ de-nchină pentru 2020!

Marioara Mihoc din Făget, Emil Bătăneanțu și Alin Dan Negru, ambii din Arad sunt câștigătorii...

Vin’ de-nchină pentru 2020!
Concurs luni, 8 aprilie 2019, 11:28

CÂȘTIGĂTORII concursului Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!

Participă la concurs și poți câștiga 3 baxuri cu vin de la Cramele...

CÂȘTIGĂTORII concursului Vin’ de-nchină pentru un Paşte fericit!
Concurs miercuri, 27 martie 2019, 14:33

Mergi cu R.U.A. la Berlin – I know you’re listening TOUR 2019. CÂȘTIGĂTORI

Câștigă un CITY BREAK LA BERLIN pentru 2 persoane care să vă permită să o vedeți cântând acolo pe...

Mergi cu R.U.A. la Berlin – I know you’re listening TOUR 2019. CÂȘTIGĂTORI
Concurs vineri, 14 decembrie 2018, 09:33

Ascultă Radio Timișoara și poți câștiga un weekend la complexul turistic Gyula, o oază de relaxare pentru toată familia!

Câștigătorii concursului ”Gyula, o oază de ralaxare pentru întreaga familie, în orice anotimp!” sunt Igreț Florian din Dumbrăvița (în...

Ascultă Radio Timișoara și poți câștiga un weekend la complexul turistic Gyula, o oază de relaxare pentru toată familia!
Concurs marți, 4 decembrie 2018, 10:19

Vin’ de-nchină pentru 2019!

Joi 20 decembrie au fost trași la sorți câștigătorii baxurilor de vin de la Cramele Recaș: ÎCornel Hergane din Timișoara, Tomita Lucia din...

Vin’ de-nchină pentru 2019!