Ascultă Radio Timișoara Live

Salonul de carte Bookfest de la Timișoara – ANULAT

Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a analizat situația creată de anunțul autorităților, din data de 8 martie 2020, privind interzicerea adunărilor publice de mai mult de 1000 de persoane, în întreaga țară, și a decis anularea celei de-a noua ediții a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, programată în perioada 12 – 15 martie 2020.

Salonul de carte Bookfest de la Timișoara – ANULAT

Articol de Dana Florea, 4 martie 2020, 14:52 / actualizat: 8 martie 2020, 14:40

”Regretăm că nu putem fi alături de publicul și autorii împreună cu care organizăm Salonul de Carte Bookfest Timișoara, dar prioritatea în acest moment o reprezintă siguranța persoanelor. Sperăm ca situația să revină la normal cât mai curând și ca edițiile următoare ale Salonului de Carte Bookfest să se desfășoare fără niciun impediment.” transmit organizatorii.

Cea de-a noua ediție a Salonului de Carte Bookfest vine la Timișoara între 12 și 15 martie 2020, la Centrul Regional de Afaceri, cu o ofertă editorială extraordinară: peste 40.000 de volume, cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o variată gamă de titluri pentru toate interesele și toate buzunarele, cu reduceri cuprinse între 10 și 50%.

În cele patru zile de Bookfest, vor fi prezenți peste 40 de expozanți, printre care cele mai importante edituri din România — Art, Brumar, Cartea Românească Educațional, Corint, Curtea Veche Publishing, Datagroup, Didactica Publishing House, Fischer International, Herald, Humanitas, Humanitas Fiction, Linghea, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Polirom, RAO, Sens, Trei, Editura Universității de Vest din Timișoara — distribuitori de carte precum Astro, Okian și librăria „La Două Bufnițe” din Timișoara, distribuitori de muzică (Byton), dar și distribuitori de jocuri interactive pentru copii precum Happy Color și Ludicus Games.

Programul evenimentelor va cuprinde peste 30 de lansări de carte și sesiuni de autografe ce vor oferi publicului timișorean oportunitatea de a se întâlni cu personalități de marcă ale culturii scrise din România, precum: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Cristian Presură, Tatiana Niculescu, Vlad Zografi, Mircea Mihăieș, Radu Pavel Gheo, Wilhelm Tauwinkl, Claudiu T. Arieșan, Marcel Tolcea, Viorel Marineasa, Daniel Vighi, Cristian Pătrăşconiu, Robert Șerban și mulți alții.

Totodată, iubitorii de muzică bună sunt așteptați la un concert al unui nume „cu greutate” din muzica românească. „Omul cu chitara”, Ducu Bertzi, este invitatul special al primei zile de Bookfest Timișoara pentru un concert extraordinar, care va începe la ora 18.30 și la care sunt așteptați toți cei care apreciază muzica folk.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Intrarea este liberă.

www.bookfest.ro.

Programul Bookfest 2020

Vineri, 13 martie 

18:15 – eveniment aniversar: Humanitas 30 de ani de la înființarePovestea insulei Humanitas, la care vor participa Gabriel Liiceanu, Lidia Bodea, Horia-Roman Patapievici și Mircea Mihăieș.

17.30 – lansarea volumului Porunca lui rabbi Akiba. Ceremonia lecturii de la sfîntul Augustin la Samuel Pepys, de Valeriu Gherghel. Alături de autor, va lua cuvântul și Robert Șerban.


sâmbătă, 14 martie

12.00 – Mircea Mihăieș va discuta despre cel mai recent volum al său, O noapte cu Molly Bloom. Romanul unei femei,  împreună cu Horia-Roman Patapievici și Alexandru Oravițan.

13:15 – lansare de carte şi sesiune de autografe pentru cea mai nouă ediție ilustrată a volumului „Omul recent. O critică a modernităţii din perspectiva întrebării „ce se pierde atunci când ceva se câştigă?“, de Horia-Roman Patapievici. Vor vorbi: Horia-Roman Patapievici și Mircea Mihăieș.

14.00 – prezentarea ultimelor noutăți din seria „Biblioteca Polirom”: Premiul Nobel pentru Literatură, 1961: Ivo Andrić, Povestea cu elefantul vizirului, traducere din limba sârbă şi note de Gellu Naum şi Voislava Stoianovici; Leonard Cohen, Flacăra, traducere din limba engleză de Florin Bican; F. Scott Fitzgerald, Prăbușirea, traducere din limba engleză de Radu Pavel Gheo; Man Booker Prize 2018: Anna Burns, Lăptarul, traducere din limba engleză de Mihaela Ghiță. Vor vorbi: Mircea Mihăieș, Radu Pavel Gheo, Robert Șerban (moderator).

15:00 – lansarea cărții Ludice. Exerciții de umor criptic, de Gabriel Liiceanu. Cu această ocazie, Gabriel Liiceanu se va afla în dialog cu Cristina Chevereșan. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

15:30 – Grațiela Benga, Alexandru Oravițan și Cristian Pătrășconiu vor discuta despre despre volumul Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad, al faimosului autor israelian Amos Oz, volum apărut recent la editura Humanitas Fiction.

16:00 – lansarea celei mai recente cărți semnate de Radu Paraschivescu, Omul care mută norii. Șapte întâmplări, la care vor participa, alături de autor, Robert Șerban și Marcel Tolcea. Romanul prezintă șapte întâmplări de ieri și de azi, din Franța sau din Italia, dintr-un colț al Bucureștiului sau dintr-altul. În Omul care mută norii, Radu Paraschivescu se suie la volanul prozei scurte și își plimbă cititorii pe un traseu cu o serie de opriri la cerere: stupoare, veselie, tandrețe, deznadejde și speranță.

16:30 – lansarea cărții Nici toate ale popii. Religie fără stres, (bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019), a teologului catolic Wilhelm Tauwinkl. Vor vorbi Wilhelm Tauwinkl, Claudiu T. Arieșan și Gabriel Liiceanu, iar după lansare va urma o sesiune de autografe.

17:00 – editura Humanitas aduce în atenție Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudățenii, uimiri, volum colectiv coordonat de Tatiana Niculescu, ce conține texte semnate de Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Corina Șuteu, Gabriel Liiceanu, Cristina Cioabă, Gabriela Tabacu, Ioan-Florin Florescu, Monica Pillat, Florin Bican, Ioana Nicolaie, Augustin Cupșa, Marie-France Fauvet, Steinar Lone, Andreea Răsuceanu, Bogdan Raileanu, Mihaela Miroiu, Adriana Bittel, Marius Chivu, Alina Pavelescu, Jean A. Harris Vor vorbi despre carte: Tatiana Niculescu, Alexandru Oravițan, Augustin Cupșa și Lidia Bodea.

17:30 – lansarea bestsellerurilor Humanitas Epoca întunecării. Cum a distrus creștinismul lumea clasică, de Catherine Nixey și Dumnezeu, o istorie umană, de Reza Aslan. Cele două volume vor fi discutate timp de jumătate de oră de către Wilhelm Tauwinkl, Claudiu T. Arieșan, Cristian Pătrășconiu.

18:00 –  Mădălin Bunoiu și Claudiu T. Arieșan  vor prezenta cele mai noi apariții în colecția Știință: Acum. Fizica timpului, de Richard Muller și Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului, de John Hands. În aceeași colecție au apărut recent bestsellerurile: Demența digitală, de Manfred Spitzer și Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare, de Scott Stossel.


Duminică, 15 martie

11:45 – lansarea celei mai recente cărți de popularizare a științei în rândul copiilor, intitulată O călătorie prin univers. Astrofizica povestită, a celebrului fizician și autor Cristian Presură. Autorul va discuta împreună cu Cristian Pătrășconiu și Iustina Croitoru despre cea mai grozavă poveste din câte s-au spus vreodată: aceea a universului și a oamenilor care au visat dintotdeauna să-i descifreze tainele.

12:30 – atelier de lectură și dezbatere, marca Polirom Junior, pe tema cărții Mecanopolis. Aventurile lui Oliver Rock în Lumea de Sub Camion, de Flavius Ardelean.

13:30 – Ilinca Ilian și Cristian Pătrășconiu vor discuta despre cartea O lungă petală în mare, de Isabel Allende, carte apărută recent la editura Humanitas Fiction.

Pagina evenimentului.

Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării. 

Expoziția „ Transformare – Schimbare – Re/evoluție, 1988-1990 în arta afișului maghiar”, la Memorialul Revoluției din Timișoara
Recomandate de Radio Timișoara marți, 7 noiembrie 2023, 11:16

Expoziția „ Transformare – Schimbare – Re/evoluție, 1988-1990 în arta afișului maghiar”, la Memorialul Revoluției din Timișoara

Asociația Memorialul Revoluției din Timișoara vă invită la vernisajul expoziției „ Transformare – Schimbare – Re/evoluție, 1988-1990...

Expoziția „ Transformare – Schimbare – Re/evoluție, 1988-1990 în arta afișului maghiar”, la Memorialul Revoluției din Timișoara
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Timișoara 2023 / PROGRAM & VIDEO-LIVE
Recomandate de Radio Timișoara marți, 31 octombrie 2023, 10:26

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Timișoara 2023 / PROGRAM & VIDEO-LIVE

Târgul reunește 40 de participanți, care propun timișorenilor cele mai recente apariții editoriale, best seller-uri și titluri în curs de...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Timișoara 2023 / PROGRAM & VIDEO-LIVE
LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol. Șase zile dedicate literaturii și teatrului pentru copii, la Timișoara / PROGRAM
Recomandate de Radio Timișoara joi, 12 octombrie 2023, 16:56

LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol. Șase zile dedicate literaturii și teatrului pentru copii, la Timișoara / PROGRAM

Vor avea loc ateliere creative, lecturi publice, lecturi performative, workshopuri dedicate profesioniștilor și susținute de invitați români și...

LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol. Șase zile dedicate literaturii și teatrului pentru copii, la Timișoara / PROGRAM
Expoziția ”Credință. Încredere. Clandestinitate. Imagini din dosarele polițiilor secrete.” la Memorialul Revoluției din Timișoara
Recomandate de Radio Timișoara marți, 3 octombrie 2023, 11:20

Expoziția ”Credință. Încredere. Clandestinitate. Imagini din dosarele polițiilor secrete.” la Memorialul Revoluției din Timișoara

Expoziția prezintă modurile în care statele totalitare au încercat să surprindă religia în imagini, grafice, texte și dosare pentru a-i putea...

Expoziția ”Credință. Încredere. Clandestinitate. Imagini din dosarele polițiilor secrete.” la Memorialul Revoluției din Timișoara
Recomandate de Radio Timișoara miercuri, 13 septembrie 2023, 13:49

Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova lansează Concursul Național de Scurte Povestiri cu temă istorică intitulat „Vreau să...

Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII
Recomandate de Radio Timișoara marți, 12 septembrie 2023, 13:28

Ateliere educaționale pentru copiii din comuna Biled în cadrul proiectului „Public Art”

Asociația Sfera Timișoarei anunță încheierea celor 64 de ateliere educaționale organizate în cadrul componentei Școala Public Art în...

Ateliere educaționale pentru copiii din comuna Biled în cadrul proiectului „Public Art”
Recomandate de Radio Timișoara vineri, 8 septembrie 2023, 13:35

Lights On: Festivalul de Light Art implică arta în spațiul public cu studenții din Timișoara și Cluj-Napoca

Lights On este primul festival de light-art din România care implică direct două mari universități din țară într-o expoziție în spațiul...

Lights On: Festivalul de Light Art implică arta în spațiul public cu studenții din Timișoara și Cluj-Napoca
Recomandate de Radio Timișoara miercuri, 30 august 2023, 17:35

Festivalul European de Teatru Eurothalia începe în curând / PROGRAM

Ediția a 9-a a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, va începe în 20 septembrie 2023, la...

Festivalul European de Teatru Eurothalia începe în curând / PROGRAM