Categorii: Social

Atenție la vopseaua de ouă plină de E-uri

Vopseaua pentru ouă din comerţ poate conţine chiar şi 10 E-uri, relevă un studiu realizat de Asociaţia InfoCons.

Preşedintele asociaţiei, Sorin Mierlea, susţine că cei mai uitilizaţi aditivi alimentari sunt acidul lactic, un conservant natural care nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente – şi azorubina – un colorant sintetic, ce oferă culoarea roşie. Acestea pot provoca provoca alergii, intensifica simptomele astmului şi, de asemenea, favorizează hiperactivitatea la copii.

Au fost studiate vopsele sub formă lichidă, praf sau gel. Cantitaţile au fost cuprinse între 5 şi 20 de grame, iar capacitatea de vopsire a fost între 10 şi 100 de ouă.

 

Sursa: Rador

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

3 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

4 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

5 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

7 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

7 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

8 ore ago