Vopseaua pentru ouă din comerţ poate conţine chiar şi 10 E-uri, relevă un studiu realizat de Asociaţia InfoCons.
Preşedintele asociaţiei, Sorin Mierlea, susţine că cei mai uitilizaţi aditivi alimentari sunt acidul lactic, un conservant natural care nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente – şi azorubina – un colorant sintetic, ce oferă culoarea roşie. Acestea pot provoca provoca alergii, intensifica simptomele astmului şi, de asemenea, favorizează hiperactivitatea la copii.
Au fost studiate vopsele sub formă lichidă, praf sau gel. Cantitaţile au fost cuprinse între 5 şi 20 de grame, iar capacitatea de vopsire a fost între 10 şi 100 de ouă.
Sursa: Rador
Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…
Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…
Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…
Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…
Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…
Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…