Banat Brunch ajunge săptămâna aceasta în localitatea timișeană Margina, unde turiștii vor avea ocazia să încerce produsele locale direct din gospodăriile localnicilor.
Sub genericul Banat Brunch la Stână, sâmbătă aceasta este programată o nouă ieșire în aer liber în cadrul căreia vor avea loc activități și ateliere în gospodăria ciobăniței. Printre acestea se numără adusul oilor la stână; tunsul oilor; mulsul oilor și un atelier de opincărit.
După-amiază, participanții sunt invitați la o tură la Biserica de lemn din Margina.
Meniul este unul specific și cuprinde ceaun cu carne de porc și mămăligă; murături de casă; bulz; pâine de casă; cremă de brânză și urdă cu verdețuri; jintiță; prăjitură cu cireșe; morândău; socată; limonada din flori de salcâm.
Banat Brunch este un proiect prin care puteți cunoaște mai bine satul, obiceiurile și mâncarea din zonă. Este o inițiativă comună a mai multor organizații, iar de doi ani este demarat și în Banat, de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș.
Mai multe informații se găsesc pe pagina eat-local.ro.
Partida de pe arena „Emilian Pavel” a fost sub controlul gazdelor, care au condus cu…
Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au ajuns la un stadiu de execuție de…
Biroul Teritorial al Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu. Reprezentanții Biroul Teritorial al…
Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…
Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…
Rugbiștii de la SCM Timișoara au început returul cu o victorie în deplasare. Ei au…