Categorii: Învăţământ

REPORTAJ / Legumicultura poate fi profitabilă și în țara noastră. USAB le prezintă liceenilor modele de succes

Precum omul gospodar care iarna își face car și vara sanie, reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului își pregătesc, încă de pe acum, viitoarele promoții de studenți. Astfel că au organizat un workshop cu tema “Modele de succes în agricultură datorate ingineriei genetice”.  Au luat parte viitorii absolvenți ai liceelor din Ineu și Pâncota.

Cel care a găzduit întâlnirea a fost Ioan Horga de la Seleuș, singurul investitor privat în legumicultură din vestul țării care aplică biotehnologiile horticole în propriul laborator.

Am deschis porțile ca să arătăm că, la un nivel tehnologic un pic mai avansat, sunt posibile anumite performanțe în domeniul agriculturii. Colaborăm bine cu universitățile din Timișoara și Cluj și am vrut să informăm copiii care termină ultimul an de liceu din zona Aradului în legătură cu oportunitățile de a studia la o universitate bună în domeniul horticulturii. Am vrut să legăm viitorul lor ca viitori ingineri horticoli de realitatea cotidiană, respectiv de plantațiile pomicole care ar trebui să apară la noi în zonă.

Tinerii au putut afla și despre oportunitățile de studiu și anii de facultate de la conf. univ. dr. Marcel Danci, prodecanul Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Agricultura, horticultura, silvicultura rămân, întotdeauna, un domeniu prioritar. Oriunde te duci în lume, vei avea șansa să îți desfășori activitatea în astfel de domenii. Specializările pe care le avem la această facultate – Horticultură, Inginerie genetică, Peisagistică și Silvicultură –ceea ce facem noi și faptul că avem absolvenți care lucrează în companii multinaționale dar șși profesionalismul cadrelor didactice au fost doar câetva modalități de a-i convinge să vină spre Universitatea noastră.

Tinerii s-au arătat interesați de ceea ce au aflat. Viitorii studenți au aflat că legumicultura este o meserie frumoasă, de viitor și care se poate practica și acasă, nuneaparat în Germania, Italia sau Spania.

Ascultați reportajul în format audio realizat de Remus Nistoran:

Articole asemănătoare

AUDIO / A venit Cupa la Castel!!!!

După 2-2, la finalul celor 120 de minute, Corvinul Hunedoara s-a impus cu 3-2 la…

21 de minute ago

Anca Todoni elimină favorita a treia, la Madrid

Todoni, venită din calificări, a răsturnat pronosticurile specialiștilor și a reușit să o depășească pe…

2 ore ago

Corvinul, iar startul cu ce are mai bun

Antrenorul Florin Maxim trimite în teren formula, pe care o consideră cea mai bună pentru…

4 ore ago

Sute de elevi, la Târgul Liceelor de la Timișoara

Liceele, colegiile, dar și școlile tehnice și duale și-au prezentat oferta la la Târgul Liceelor…

6 ore ago

Matematicianul timișorean George Lusztig, stabilit în SUA, distins cu Medalia de Aur a UVT

Specialist de talie mondială în reprezentări de grupuri algebrice și grupuri cuantice, George Lusztig este…

6 ore ago

Tranzy, aplicația prin care timișorenii pot urmări în timp real mijloacele de transport în comun

Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la dispoziția Societății de Transport Public din Timișoara și…

6 ore ago