Sănătate

Consultații medicale pentru oamenii din zonele izolate ale județului Hunedoara

În această săptămână, paramedicii au programate mai multe acţiuni de evaluare a stării de sănătate a populaţiei în Ţinutul Pădurenilor.

Luni, paramedicii au fost în comuna Teliucu Inferior, marți și miercuri se vor afla fi în comuna Ghelari, apoi în comuna Bunila. Toate aceste servicii sunt gratuite pentru oameni, susţinute însă financiar de Consiliul Judeţean şi mai multe primării.

Toate aceste servicii sunt gratuite pentru oameni, susţinute însă financiar de Consiliul Judeţean şi mai multe primării.

Mii de pacienți în fiecare an

Înființată în urmă cu mai bine de zece ani, Asociația Salvital Hunedoara s-a numărat printre primele din țară care au reușit să implementeze sistemul SMURD în județ.

În urmă cu doi ani, Salvital a propus și introducerea unui serviciu de telemedicină în care persoane care trăiesc în zone izolate își pot face acasă, cu ajutorul paramedicilor, principalele investigații medicale uzuale, spune directorul Salvital Hunedoara, Andrei Mihuț.

În ceea ce privește telemedicina, în 2021 am avut 2.401 de persoane consultate, iar în acest an cu siguranță vom depăși 3.000-3.500 de persoane. Acțiunile le desfășurăm în zonele izolate, unde oamenii nu au posibilități financiare să ajungă la spital, în toate localitățile aparținătoare ale comunelor din județul Hunedoara. Suntem sprijiniți, bineînțeles, ca membru fondator, de către Consiliul Județean Hunedoara”, spune Andrei Mihuț.

Paramedicii care ajung în statele de munte sunt calificați să efectueze anumite investigații, iar datele sunt transmise instant unui specialist prin internet.

Aceste date se transmit către un medic specialist care le interpretează. Le transmite înapoi colegilor mei, se scot fișele cu datele care a fost prelucrate, se dau pacienților, se îndrumă către medicul de familie sau către alți medici specialiști. Dacă este cazul, putem să transportăm persoana respectivă la un spital apropiat”, spune Andrei Mihuț.

Directorul Salvital Hunedoara, Andrei Micuț, a arătat că asociația derulează și programe pentru pregătirea elevilor și cadrelor didactice în vederea acordării primului ajutor. Până la sfârșitul anului, de aceste cursuri vor beneficia circa 4.000 de tineri.

Articole asemănătoare

E oficial! Marius Coman, la Sepsi

Marius Coman a semnat un contract pe trei sezoane cu Sepsi. Jucătorul, în vârstă de…

o oră ago

Orchestra simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu”, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Filarmonica „Banatul” Timișoara invită publicul la concertul simfonic susținut de Orchestra simfonică a Liceului de…

4 ore ago

Juridic | Permisul de conducere categoria B e valabil şi pentru motociclete, cu anumite condiţii

Avocatul Florentina Folea răspunde unui ascultător din Timișoara care ne-a transmis următoarea întrebare : « Am…

5 ore ago

AUDIO / CSM Oradea, sigură de barajul spre Liga Zimbrilor

Formația antrenată de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a revenit spectaculos după ce a…

7 ore ago

Cine joacă mâine la sala ”Constantin Jude”?

Finala Ligii I de fotbal în sală se mută la Timișoara. Astăzi, de la ora…

7 ore ago

Colterm oprește apa caldă pe mai multe străzi din nordul Timișoarei

Colterm anunță că întrerupe, între orele 8.00 și 18.00, furnizarea apei calde la punctele termice…

11 ore ago