Lucrările de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara vor fi reluate. Șantierul a fost oprit din lipsa banilor
Lucrările de modernizare de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timișoara, oprite în vară pentru că primăria nu a mai plătit constructorul, vor fi reluate în scurt timp.
Articol de Radio Timișoara, 13 septembrie 2018, 12:25
Este vorba de un proiect de peste un milion de euro, realizat pe fonduri de investiții. Până acum, s-au finalizat stația de aburi, o parcare exterioară și, parțial, canalizarea și locurile de parcare din curte.
Primarul Nicolae Robu spune că a fost nevoit să sisteze lucrările, pentru că nu a mai avut cu ce plăti.
“Când am putut am plătit superprompt, acum n-am putut că n-a fost de unde. Au scăzut veniturile datorate scăderii de către Guvern prin noul fiscal a impozitului pe venit de la 16% la 10%. Cste evident când se produce o asemenea scădere că și veniturile adminsitrațiilor publice locale scad. Ei bine, la sfârșitul acestei luni ne vom redresa fiannciar pentru că luna septembrie este luna în care încasăm cei mai mulți bani cu titlul de taxe și impozite locale și, de îndată ce vom face aceste încasări, vom putea să susținem, să decontăm mai masiv și să ieșim din impas acolo sunt anumite dificultăți”, spune Nicolae Robu.
În privința lucrărilor de modernizare derulate tot de Primărie, dar din fonduri de reparații, lucrările la Spitalul Victor Babeș avansează. Mai exact, au fost reînoite complet Secţiile de ATI şi chirurgie toracică, Secţia de Pneumologie este aproape gata, iar, în partea de Infecţioase, jumătate din saloane au fost refăcute, spune managerul Voichiţa Lăzureanu.
“S-a terminat parterul, s-a terminat aproape 100% etajul întâi și mai avem undeva cam 20% din etajul al doilea, acela cam într-o lună aș zice că tăiem panglica. S-a schimbat totul de la tencuială la geamuri, uși termopan, pe jos este substanță turnată pentru uz spitalicesc, paturi, noptiere, totul a fost înlocuit, grupurile sanitare”, precizează Voichiţa Lăzureanu.
Primarul Nicolae Robu speră ca, din noimebrie, să înceapă să dea în folosinţă ce s-a reabilitat deja.