Pacienții nevoiți să își petreacă sărbătorile de iarnă internați în spitalele din Timișoara au parte de un meniu special de Crăciun.
Persoanele internate în spital vor primi, de Crăciun, preparatele tradiționale cum sunt sarmalele, cozonacul sau ciorbița de perișoare. Desigur, cei care au restricții alimentare primesc un meniu adaptat regimului impus de medic.
“Pentru pacienții internați, pentru regimul comun, în ziua de Crăciun, avem la micul dejun, pe lângă ceai, unt, ou fiert, gem și salam, avem cozonac, la prânz, ciorbă de perișoare, sarmale cu afumătură și mămăliguță. Pe celelalte regimuri, care sunt stabilite în funcție de patologie, regăsim de asemenea cozonac, ciorba de perișoare, cartofi natur cu carne de pui, piure de cartofi, există sarmale cu afumătură și mămăliguță, cozonac”, spune ourtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență din Timișora, Ramona Gâdea.
Și la Spitalul Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” din Timișoara, pacienții care își petrec sărbătorile internați au parte de un meniu festiv. Acesta cuprinde preparate tradiționale precum sărmăluțele, mămăliguța și cozonacul dar și specialități, precum rizzotto cu legume sau supă cremă de morcovi.
În fiecare dintre unitățile medicale menționate există și opțiuni vegetariene.
Calificată în turul al doilea după un meci reușit în fața canadiencei Leylah Fernandez, Ana Bogdan…
De la ora 11:00 se vor juca cele șase meciuri din play-out, din etapa a…
Accidentul s-a produs, în această dimineață, pe strada Andrei Șaguna din Timișoara. „Un bărbat de…
Până în data de 14 mai, hunedorenii pot depozita deșeurile voluminoase lângă punctele de colectare…
Astăzi, temperaturile vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil,…
Firme din România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, discută astăzi și mâine,…