Un bărbat de 42 de ani din Arad a murit, iar altul este internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă, ambii fiind suspecţi de botulism.
Medicii presupun că bărbatul ar fi mâncat şuncă de porc făcută în casă. Când a ajuns la spital, bărbatul avea pupilele dilatate, nu îşi putea ridica pleoapele şi avea dificultăţi la înghiţire. Deşi i-a fost administrat serul antibotulinic, pacientul a murit câteva ore mai târziu. În aceeaşi zi, la spital a ajuns şi un coleg de-al bărbatului decedat.
Toxina botulinică se dezvoltă în alimentele care nu au fost pasteurizate în mod corespunzător, spune directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Dana Negru.
În Arad, acesta este primul caz de deces în ultimii ani cu acest diagnostic. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au prelevat probe din alimentele consumate de cei 2 şi le-au trimis la analize, la Bucureşti, pentru a stabili cu exactitate de unde a provenit toxina ucigaşă.
Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru organizează, pe parcursul lunii…
SCM Timișoara joacă pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de Rugby.…
Sute de timișoreni au participat la întâlnirea cu Garry Kasparov, maestru al șahului, considerat un…
Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…
Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…
Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…