Categorii: SportTenis

Simona Halep încheie anul pe locul 4; la masculin Nadal e noul lider!

Compatrioata noastră Simona Halep termină sezonul pe locul 4 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis, după ce a urcat o poziţie în urma participării la Turneul Campioanelor.

(Photo by KARIM JAAFAR / AFP)

Halep încheiase anii 2017 şi 2018 din postura de lider mondial, notează Agerpres. Australiana Ashleigh Barty, campioană la Roland Garros şi câştigătoarea titlului la Shenzhen, va încheiat anul pe primul loc în lume, urmată de Karolina Pliskova (Cehia) şi de japoneza Naomi Osaka. Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu va termina pe 5 primul său sezon în top 100. România mai are două jucătoare în top 100 în acest moment, Sorana Cîrstea pe 72 şi Irina-Camelia Begu pe 99.

La masculin, spaniolul Rafael Nadal a urcat pe primul loc în clasamentul mondial, în locul sârbului Novak Djokovic. În ciuda titlului câştigat la Paris, al cincilea la turneul Masters 1.000 din capitala Franţei, Djokovic a coborât un loc în ierarhie, iar Nadal, care a abandonat la Paris din cauza unei accidentări a redevenit lider. Duelul dintre cei doi nu este încheiat în acest sezon şi, în funcţie de rezultatele de la Turneul Campionilor, care va avea loc săptămâna viitoare, Nadal, campion anul acesta la Roland Garros şi US Open, poate pierde poziţia de lider la final de sezon.

Arădeanul Marius Copil a încheiat sezonul pe locul 155, dar sunt de notat ascensiunile juniorilor Filip Jianu (447) şi Nicholas David Ionel (617).

La dublu, Horia Tecău a coborât opt locuri şi se află pe 21, însă cu potenţial de a urca, având în vedere că este calificat la Turneul Campionilor (10-17 noiembrie), alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Articole asemănătoare

România începe cursa pentru o dublă istorică, Mondial–European | VIDEO

Echipa națională de minifotbal a României, campioană mondială, participă de astăzi la o nouă ediție…

2 ore ago

Cronica unui eșec cu repetiție: handbalul de la CSM Deva | AUDIO

Echipa feminină de handbal CSM Deva a ratat, pentru al doilea sezon consecutiv, promovarea în…

3 ore ago

România bate Finlanda, revenind de la 0-2

Naţionala masculină de volei a României a învins dramatic formaţia Finlandei, cu scorul de 3-2…

4 ore ago

Vremea în Banat și Crișana, la final de săptămână

Astăzi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima…

7 ore ago

De 1 Iunie, copiii din Arad vor “inspecta” dotările M.A.I.

Copiii vor putea vedea aparatele de termoviziune, cum se face amprentarea în laboratorul mobil de…

14 ore ago

Poliţia Locală Timişoara apelează la cetăţeni să nu le ofere bani cerşetorilor, întrucât în acest fel sunt încurajaţi să rămână în stradă.

Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din Complexul “Băile…

14 ore ago