Categorii: Alte SporturiSport

ACS Judo Phoenix Timișoara a câștigat European Champion Club Cup

ACS Judo Phoenix Timișoara a încheiat pe primul loc competiția pe care a găzduit-o la final de săptămână la Moșnița Nouă, European Champion Club Cup U 15. În finală, gruparea timișoreană a învins selecționata Serbiei, Lokomotiva Vârșeț.

Team Phoenix a aliniat pe tatami 16 judoka: Veronica Oltean, Brianna Sperlea, Daliana Popescu, Anamaria Preda, Maria Oană, Mirela Cojocariu, Alexandra Boroș, Lavinia Bălan, Carolina Szabó, Amelia Paven, Alexia Birtu, Anamaria Tuduce, Georgia Oană, Kriszta Orosz, Roxana Mărgarit, Diana Banu și Timea Vlad.

În primele zile ale întrecerii de la Moșnița Nouă, clubul timișorean a trecut de reprezentantele Germaniei – TSV Abensberg și Ungariei – Kano Judo Bekescsaba.

Echipa câștigătoare a fost răsplătită cu un premiu de 1000 de euro, cei de pe locul secund cu 700 de euro, în timp ce cluburile de pe locurile 3-4 s-au ales cu câte 400 de euro.

Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing, a primit titlul de vicepreședinte de onoare al ACS Judo Phoenix Timișoara, club care a organizat turneul European Champion Club Cup pentru sportive sub 15 ani. Diploma și medalia personalizată, realizată de sculptorul Bogdan Nueleanu a fost înmânată de Laurențiu Jurcă, președintele clubului bănățean la conferința de presă premergătoare turneului European Champion Club Cup U15.

„European Champion Club Cup este adresat sportivilor sub 15 ani, aspect deosebit de important, pentru că aceasta este vârsta la care mulți renunță la judo. Și eu am avut la sală copii la vârsta asta și nu am avut cum să-i țin. Eu m-am apucat de judo la 12 ani, dar abia peste doi ani am început să înțeleg judo-ul. Un cantonament efectuat la Băile Herculane mi-a schimbat viața, după acel moment au început să apară și rezultatele”, s-a destăinuit campioana olimpică Alina Dumitru, cea care în prezent este antrenor la CSA Steaua București.

Articole asemănătoare

Grupurile de Acțiune Locală din Timiș instruiesc societatea civilă și ONG-urile pentru a scrie proiecte europene

2 milioane de euro este suma pe care Grupurile de Acțiune Locală Timișoara și Colinele…

2 ore ago

Badmintonul timișorean, aproape de Cupa României

Componenții CSU Universitatea de Vest au terminat în urma câștigătoarei CSC Berceni, o echipă, care…

2 ore ago

Controale la transportatorii transfrontalieri pe autostrada Timișoara-Arad

Angajatorii care desfășoară activități de transport rutier în spatiul Comunității Europene și lucrătorii transfontalieri, au…

2 ore ago

Vreme ploioasă la început de săptămână

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai…

7 ore ago

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

16 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

18 ore ago