Categorii: FotbalSport

ACS Poli a pierdut onorabil

Dorin Rotariu (roșu), de la Dinamo, a fost decisiv în meciul cu ACS Poli. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

La 48 de ore de la aflarea veștii că va juca în Liga 1, ACS Poli Timișoara a lăsat o impresie plăcută în „Ștefan cel Mare”, sâmbătă seară, în ciuda eșecului cu Dinamo. Formația din capitală s-a impus cu 2-1 (2-0), prin reușitele timișoreanului Dorinel Rotariu, care a profitat de două gafe din defensiva adversă. 

Portarul polist Straton s-a evidențiat după 10 minute de joc, când a respins șuturile expediate de Gnohere și Șerban. Goalkeeperul formației conduse de Ionuț Popa nu a mai putut face nimic în minutul 27. Dorinel Rotariu a fost scăpat din marcaj de Gabriel Cânu, la colțul scurt, și a deschis scorul. Apărarea timișoreană a gafat și cinci minute mai târziu. Artean și Cânu au bâlbâit o minge aproape de centrul terenului, Gnohere a scos din joc mai mulți adversari, i-a pasat lui Rotariu, acesta din urmă reușind din nou să puncteze și să stabilescă scorul pauzei. ACS Poli a încheiat în atac primul mitan. Bărbuț l-a întrebuințat serios pe Brănescu, cu un șut din unghi, dar portarul dinamovist a respins în corner.

Același Bărbuț a creat faza golului la trei minute de la reluare. Mijlocașul timișorean a insistat pe linia de fund și i-a pasat în suprafața de pedeapsă lui Elek. Atacantul lui ACS Poli a șutat în Scutaru, iar mingea a intrat în poarta adversă din fostul căpitan al echipei antrenate de Ionuț Popa. Poli a fost la un pas să restabilească egalitatea, dar Iulian Roșu a șutat în portarul advers dintr-o poziție bună.

Ultima ocazie de gol a fost în contul gazdelor. Palic  a șutat puternic din afara careului, în minutul 77, Straton fiind salvat de bara transversală. S-a terminat 2-1 pentru Dinamo și Poli rămâne cu -14 puncte în clasament.

Echipa utilizată de Ionuț Popa: Straton – Scutaru, Cînu, Șeroni, G. Neagu – Artean – Bărbuț, M. Croitoru (cpt), I. Roșu (62 A. Cârstocea), Vădrariu (85 Mailat) – Elek (77 Popovici).

În etapa următoare, a treia, ACS POli joacă pe stadionul „Dan Păltinișanu” cu Pandurii Târgu Jiu, duminică, 7 august, la ora 21:00.

Articole asemănătoare

Fără apă caldă pe mai multe străzi din Timișoara

Colterm anunță că întrerupe furnizarea apei calde, între orele 10.00 și 13.00, la centralele termice…

3 ore ago

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

12 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

13 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

14 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

15 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

15 ore ago