Categorii: FotbalSport

? ACS Poli nu (mai) are nevoie de investitor

Președintele lui ACS Poli a reacționat cu mult entuziasm la aflarea veștii că trupa de pe Bega va juca în Liga 1 și în sezonul 2016-2017, deși a retrogradat la capătul stagiunii trecute. Conducătorul bănățean a anunțat deja că vor fi aduși încă patru jucători, pentru întărirea lotului și anunță că clubul nu are nevoie de un investitor. Se vorbește mult în ultima perioadă despre venirea omului de afaceri buzoian Viorel Tudose, dar bugetul este măcar pe hârtie asigurat deja. Banii din drepturile TV și o eventuală decizie favorabilă în procesul contra Curții de Conturi sunt ingredientele care asigură rețeta financiară pentru sezonul 2016-2017.

Nu știu cum puteam continuam în liga a doua în condițiile actuale. Bani, sincer, nu avem, dar pentru Liga 1, cu banii de la televiziuni și cu sponsorii pe care îi avem – și o să mai completăm listă, vom face față. Va fi greu la început, dar până în toamnă, când vom avea și un răspuns clar de la Judecătorie în cazul procesului pe care îl au Primăria și Consiliul Județean cu Curtea de Conturi. Toată lumea știe stiuația noastră și care sunt problemele. Poli nu are nevoie de investitor. Poli are suficient buget pentru menținerea în Liga 1, cu proiectul început în 2012. A venit acel control care a stopat finanțarea. Noi și acum avem alocați 8 milioane de lei, de la Consiliul Local, și 4 milioane de lei, de la Consiliul Județean, pentru anul acesta. Din păcate nu putem folosi acești bani, cu 12 milioane de lei am face față cu brio unui an competițional în Liga 1. – Ioan Miculaș

Pentru diriguitorul formației viola nici sancțiunea sportivă de 14 puncte nu reprezintă o amenințare pentru menținerea în Liga 1. Poli va ataca la TAS decizia de depunctare cu 8 puncte pentru neîndeplinirea baremului în faza play-out a stagiunii trecute, iar Miculaș este optimist că instanța de la Lausanne va da un verdict favorabil bănățenilor.

Noi mergem să jucăm, niciun meci nu este pierdut dinainte, toată lumea ne consideră victime, dar o să vedeți că o să facem o surpriză plăcută. Echipa va începe cu -14 puncte, noi am făcut deja demersurile pentru a face contestație la TAS pentru 8 puncte și cred că le vom câștiga. Vom continua doar cu o penalizare de 6 puncte. – Ioan Miculaș.

ACS Poli a fost anunțată de LPF că va juca partida din etapa a doua a Ligii 1 cu Dinamo București, în deplasare. Meciul este programat sâmbătă, la ora 21:00.

Articole asemănătoare

Minerul Lupeni, campioană în Hunedoara. Adversarul din baraj va fi Viitorul Arad | AUDIO

Minerul Lupeni a devenit campioana de fotbal județului Hunedoara. Echipa din Valea Jiului a câștigat…

24 de minute ago

Fără apă caldă pe mai multe străzi din Timișoara

Colterm anunță că întrerupe furnizarea apei calde, între orele 10.00 și 13.00, la centralele termice…

4 ore ago

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

14 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

14 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

16 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

16 ore ago