Categorii: FotbalSport

Ajax Amsterdam și Manchester United, cu emoții, în finala Europa League!

Ajax s-a calificat, deși a fost învinsă în deplasare de Olympique Lyon, cu scorul de 3-1, în manșa a doua a semifinalelor. Formația olandeză a reușit calificarea în ultimul act grație victoriei cu 4-1 din tur. ”Lăncierii” au deschis scorul și la Lyon, prin Kasper Dolberg (27), dar Alexandre Lacazette a reușit să întoarcă scorul în finalul primei reprize, printr-o dublă (45 — penalty, 45+1). Rachid Ghezzal (81) a mai marcat o dată pentru OL, dar gazdele nu au mai reușit golul care să trimită meciul în prelungiri.

Manchester United a terminat la egalitate cu Celta Vigo pe teren propriu, 1-1, în manșa a doua a celeilalte semifinale. După 1-0 la Vigo, echipa antrenată de Jose Mourinho a deschis scorul prin Marouane Fellaini (17), însă a fost dominată tot meciul de galicieni, care au egalat prin Facundo Roncaglia (85), finalul fiind unul cu emoții, un eventual gol putându-i scoate pe ”diavolii roșii” din competiție. Dramatismul finalului de partidă a fost accentuat și de faptul că arbitrul arădean Ovidiu Hațegan a eliminat câte un jucător de la fiecare echipă, Bailly, respectiv Roncaglia, în urma unei altercații.

Finala se va juca pe 24 mai, la Stockholm. Pentru Ajax este prima finală europeană după 1996, în vreme ce United va încerca să câștige singurul trofeu care îi lipsește din palmares, Europa League.

Articole asemănătoare

85% stadiul de execuție la centura Timișoara Sud

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au ajuns la un stadiu de execuție de…

3 ore ago

Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu. Reprezentanții Biroul Teritorial al…

3 ore ago

Aglomerație la vămile Nădlac 1 și Nădlac 2

Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…

3 ore ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

3 ore ago

SCM Timișoara, lider și după deplasarea din Ghencea

Rugbiștii de la SCM Timișoara au început returul cu o victorie în deplasare. Ei au…

3 ore ago

Obiectiv ratat: CSM Oradea pierde și cu Steaua București

Handbaliștii de la CSM Oradea au pierdut și meciul al doilea meci al barajul de…

7 ore ago