Categorii: BaschetSport

Aradul pierde turație, în ciuda numeroaselor transferuri

Înfrângere dureroasă și pentru echipa de baschet feminin FCC UAV Arad, care a cedat pe terenul Rapidului cu 83-72. A contat foarte mult startul slab de meci; la capătul primelor 10 minute, jucătoarele arădene erau conduse cu 27-7.

Cursa de recuperare ce a urmnat a fost insuficientă în ciuda faptului că elevele lui Bogdan Bulj au câștigat fiecare sfert, însă la o diferență mult prea mică pentru răsturnarea situație de pe tabelă, între un punct și patru puncte. Căpitanul Brankica Hadzovic nu și-a putut aduce contribuția la acest rezultat, astfel că principalele marcatoare au fost Trinity Baptiste cu 20p și 8 recuperări, Nina Bogicevic (debut al noii jucătoare) cu 14p și Veatriki Akathiotou cu 13p, aceasta din urmă având aproape 37 minute pe teren.

Aradul se menține pe locul 2, dar apropierea Rapidului și a echipei CSM Constanța e tot mai mare, înainte de finele sezonului regular.

***

Chiar în ziua meciului, FCC UAV Arad a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Nina Bogicevic, „pentru un contract până la finalul sezonului actual din Liga Națională de Baschet Feminin. În vârstă de 34 de ani, sârboaica măsoară 1,81m și a jucat pentru CTL Zagłębie Sosnowiec din Polonia, încheind sezonul trecut ca a doua marcatoare a campionatului cu o medie de 17.8 puncte pe meci și cea mai bună aruncătoare de 3 puncte (procentaj de 44.2%)”.

În cariera sa, Bogicevic a mai evoluat pentru Crvena Zvezda (Serbia), Argon Uni Girona (Spania), Toulouse Metropole (Franța), Conquero Huelva (Spania), CREFF Hola Madrid  (Spania), Radivoj Korac (Serbia), Besiktas Istanbul (Turcia) și Mithra Castors Braine (Belgia).

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

9 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

10 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

11 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

12 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

13 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

14 ore ago