Categorii: FotbalSport

Au început audierile: Manchester City contestă la TAS excluderea din cupele europene

Luni dimineaţă a debutat audierea în cadrul căreia clubul englez de fotbal Manchester City contestă în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) excluderea sa pe o perioadă de doi ani din cupele europene, pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, informează AFP.

Photo by Oli SCARFF / AFP

Audierea se desfăşoară la distanţă, prin videoconferinţă, cu participarea avocaţilor clubului din Premier League şi ai Uniunii europene de fotbal (UEFA), urmând să se încheie miercuri seara, scrie Agerpres. Prin acest apel, Manchester City contestă decizia Camerei de judecată a Comisiei de control financiar al cluburilor (ICFC), din data de 14 februarie 2020. „Audierea a debutat bine, iar videoconferinţa a funcţionat bine”, a declarat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS, cu sediul la Lausanne.

Comisia de control financiar din cadrul forului european a decisă o excludă pe campioana Angliei en titre pentru următoarele două sezoane ale cupelor continentale, sancţiunea fiind însoţită de o amendă în valoare de 30 milioane euro.

Matthieu Reeb a precizat că ‘decizia în acest caz ar putea fi anunţată în cursul lunii iulie’. Dacă aceasta va fi defavorabilă englezilor, City va mai avea la dispoziţie o ultimă cale de atac, la Tribunalul federal elveţian, care are sediul tot la Lausanne.

Manchester City a fost sancţionată pentru că ar fi supraevaluat veniturile provenind din contractele de sponsorizare, în perioada 2012-2016.

Pierderile financiare pe care City englez le-ar suferi în cazul absenţei sale de pe scena europeană ar depăşi uşor 100 milioane euro pe an şi ar avea, cu siguranţă, consecinţe asupra întregului club, în condiţiile în care Liga Campionilor reprezintă cea mai bună oportunitate de expunere pentru proprietarii din Emiratele Arabe Unite ai grupării engleze.

 

Articole asemănătoare

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema!

Filmele vin din Bulgaria, Germania, Israel, Polonia, Serbia şi Turcia. Şase filme europene de ficţiune…

27 de minute ago

AUDIO / SCM Timișoara joacă pe terenul campioanei

Meciul va avea loc mâine, de la ora 13.00, la stadionul Florea Dumitrache. La acest…

4 ore ago

Ex-utistul Ubbink a semnat cu Corvinul

Jucătorul care împlineşte peste câteva zile 31 de ani se întoarce în România după o…

4 ore ago

Restricții de circulație în centrul Timișoarei

Circulația rutieră se închide, joi, temporar pe bulevardul Regele Ferdinand I, din Timișoara. Măsura a…

6 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima…

8 ore ago