Categorii: FotbalSport

Audio | ”Cadou” pentru Viitorul și Poli pierde

Luna cadourilor a început oficial aseară, la Timișoara. Viitorul lui Hagi a rupt echilibrul unei partide predestinate pentru o remiză, printr-o mostră de filantropie a celui mai bun arbitru român. În minutul 20 al meciului de pe „Dan Păltinișanu”, Ovidiu Hațegan a indicat punctul cu var, după ce o centrare de pe stânga a lui Cristian Ganea a fost blocată cu… obrazul de Claudiu Belu.
Arădeanul a fost impasibil în fața explicațiilor fundașului polist, veteranul oaspeților, Florin Cernat, și-a așezat mingea și l-a executat pe Kirschtein.  O fază pe care antrenorul lui Poli, Florin Marin, nu a bătut monedă, deși a admis că nu e prima greșeală comisă împotriva timișorenilor în ultimele etape:

De partea cealaltă, Gică Hagi a considerat că faza penalty-ului nici n-ar fi trebuit adusă în discuție după această victorie a Viitorului.

Timișorenii au încercat să ofere un răspuns cât mai prompt, iar în minutul 25, Elek l-a surprins pe Buzbuchi printr-un șut de la 22 de metri, lateral dreapta, dar balonul s-a oprit în bara de la colțul lung. Poli a reușit în cele din urmă egalarea în minutul 42, atunci când Ianis Zicu s-a plasat, norocos, pe traiectoria unui șut complet ratat al lui Curtean și a deviat balonul în plasă.
Golul din finalul primei reprize nu le-a dat aripi gazdelor. Din contra, vizitatorii au ieșit mai deciși de la vestiare, iar în minutul 47, o pasă filtrantă a lui Nicoliță l-a găsit pe Cernat, carel-a fentat din preluare pe Luchin, a trecut apoi în viteză de Cânu și a înscris, din situație unu contra unu cu Sascha Kirschtein.
Până pe final, Poli nu a reușit să găsească un răspuns, mai ales că Hagi a mai introdus doi jucători cu profil defensiv, Mitrea și Ţîru, aglomerând toate culoarele. În schimb, au surprins opțiunile de pe banca de rezerve ale lui Florin Marin. Mai ales ultima, atunci când l-a introdus pe Sarmov. La conferința de presă de după meci, același Florin Marin și-a explicat decizia, spunând că l-a ales pe bulgar pentru veleitățile ofensive. În mod curios, Marius Croitoru a rămas neutilizat în această situație, dar Florin Marin lămurește și această problemă.

De partea cealaltă, Viitorul a reușit o victorie care o menține în apropierea liderului Astra Giurgiu. Gică Hagi, trecut și pe la Timișoara în urmă cu aproape un deceniu, s-a declarat mulțumit la final, considerând Poli una dintre echipele bune ale campionatului.

După eșecul de aseară, 1-2, Poli coboară pe locul 11, fiind depășită de golaveraj de revelația etapei, FC Botoșani, învingătoare la scor de neprezentare pe terenul Pandurilor. În schimb, Viitorul acumulează 40 de puncte, iar Gică Hagi visează la titlu.

Foto: Constantin Duma

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

9 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

9 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

10 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

11 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

11 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

11 ore ago