Categorii: Alte SporturiSport

AUDIO / Collins Filimon, MVP-ul ”naționalelor” de badminton; CSU UVT are și fete campioane

Ediția 2023 a Campionatelor Naționale de badminton ale României a fost din nou un duel între centrele cele mai puternice, la nivel de seniori – Timișoara și Bacău – cu un considerabil avantaj de partea bănățenilor. Ei l-au avut în componență și pe Collins Filimon, care a contribuit la trei din cele patru finale câștigate.

Filimon a câștigat la simplu, contra băcăuanului Robert-Mihnea Crăciun cu 15-21, 21-15, 21-12, iar la dublu mixt a făcut pereche cu Maria Duțu (tot de la CSU UVT), câștigând cu 21-4, 21-9 în fața cuplului Robert-Mihnea Crăciun/Maria-Luiza Milu (Știința Bacău). Filimon și Crăciun nu au fost doar adversari; din postura de parteneri, au câștigat titlul național la dublu masculin, unde au dispus de Robert Ciobotaru/Daniel Cojocaru (Știința Bacău) cu 21-14, 21-11. Triplul campion național spune că a avut ceva probleme de sănătate în primele două zile de concurs, dar s-a redresat din mers:

Finala de simplu feminin a fost singura în care Timișoara nu a fost prezentă; acolo basarabeanca Vlada Gînga (reprezentând Știința Bacău) a trecut de Anamaria Șerban (Sportul Studențesc) cu 21-18, 21-11. Finala de dublu feminin a adunat de o parte și de alta a fileului trei competitoare în tricoul CSU UVT. Denisa Stemate și Andra Stoica le-au învins pe Loredana Lungu (CSU UVT) și Luiza Micu (Știința Bacău), după cea mai lungă partidă din ziua finalelor – 21-15, 14-21, 21-19.

Bilanțul medaliilor a fost întregit și de bronzurile mai multor fete, care s-au oprit la un pas de finala mare: Laura Constantin și Andra Stoica la simplu feminin, Florentina Constantinescu și Maria Duțu (în aceeași pereche), Laura Constantin (în cuplu cu Anamaria Șerban) la dublu feminin, Loredana Lungu (în pereche cu Daniel Cojocaru) la dublu mixt.

Tot la sala de sport a Universității de Vest din Timișoara s-au desfășurat, în paralel, Campionatele Naționale pentru sportivi sub 15 ani, unde CSM Timișoara a fost prezentă în două finale, cu Ioan Fircea printre câștigători; e vorba de dublu mixt și dublu masculin, unde a luat aurul împreună cu laureații de la simplu – Daria Gherasim (Universitatea Galați) și Maxim Iacob (Kids Tâmpa Brașov).

Articole asemănătoare

Lotul Lugoj-Timișoara, cel mai avansat din proiectul de modernizare a cării ferate din vestul țării

Lucrările la calea ferată între Lugoj și Timișoara sunt cele mai avansate de pe toate…

7 minute ago

Opera Națională Română din Timișoara în concerte de gală, la The Royal Concertgebouw din Amsterdam

Opera Națională Română din Timișoara a fost invitată să susțină o serie de trei concerte,…

9 minute ago

CSM Oradea a provocat prima înfrângere Clujului și a relansat finala de baschet

CSM Oradea a fructificat avantajul terenului propriu în partida a treia din finala Ligii Naționale.…

2 ore ago

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Narciselor are loc, sâmbătă şi duminică, în comuna Sălaşu de…

8 ore ago

Noaptea muzeelor: Video-mapping la Castelul Corvinilor și protest în mai multe muzee din județul Hunedoara

Noaptea Muzeelor se va desfășura, în această seară, în muzeele din județul Hunedoara, însă în…

8 ore ago

SCM Timișoara încheie turul pe primul loc / AUDIO

SCM Timișoara a jucat pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de…

9 ore ago