Categorii: SportVolei

AUDIO / CSU Politehnica vrea să readucă voleiul feminin din Timișoara în elită

La finalul acestei săptămâni, începe turneul de promovare în Divizia A1 de volei feminin. De sâmbătă până luni, în Sala Universității din Pitești, se va desfășura patrulaterul care va stabili cele două nou-promovate. Printre participante se numără și CSU Politehnica Timișoara, care a avut un parcurs aproape perfect în Divizia A2 Vest, suferind o singură înfrângere în actualul sezon.

Turneul este găzduit de FC Argeș Pitești, formația pregătită de fostul tehnician de la CSM Lugoj și Agroland Timișoara, Bogdan Paul, și care e considerată principala favorită la promvoare. S-au mai calificat în baraj CSU Oradea (din seria vestică) și CSU Hygenium Galați (din cea estică).

Invitat ieri, la Arena Radio, antrenorul formației timișorene, Ciprian Dârnescu, a subliniat că obiectivul lui Poli este promovarea în prima ligă: „Obiectivul nostru a fost calificarea la turneul de promovare. Odată atins acest țel, ne dorim mai mult, adică promovarea în prima ligă. E un turneu echilibrat, în care notă discordantă face clubul din Pitești, care are și buget și lot de prima ligă. Pentru locul 2, ne vom lupta celelalte trei formații”.

Timișoara nu a mai fost reprezentată în elită de aproape patru ani. UVT Agroland s-a retras la mijlocul stagiunii 2018/2019, când se afla la al doilea sezon în Divizia A1. În acest secol, orașul de pe Bega a mai participat în elită, tot vreme de două ediții, prin Politehnica Tender, la mijlocul anilor 2000.

„Sper să fie o reînnodare a performanței voleibalistice în Timișoara. Proiectul e făcut în asemenea manieră încât să nu dispărem după un an sau doi. Ne bazăm foarte mult pe tinerele crescute la CSS Bega, anul acesta au acumulat multă experiență și cred că într-un viitor nu prea îndepărtat ne vom baza pe ele în prima ligă”, a mai spus Ciprian Dârnescu.

Tehnicianul formației timișorene a mai spus că, în cazul unei promovări în Divizia A1, echipa se va muta la Sala „Constantin Jude”, așteptându-se și finalizarea sălii Politehnicii, de lângă Baza 2, aflată în construcție încă din toamna anului 2010. De la reînființarea secției de volei feminin a Politehnicii, echipa și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu în sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii.

Articole asemănătoare

CSS Bega e gazdă pentru turneul final U19; eșec la primul meci acasă

La sala ”Mircea Albu”, CSS Bega a cedat cu 3-1 întâlnirea de ieri cu CSU…

2 ore ago

Un filtru conceput de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă poate dezinfecta aerul din spitale

Calitatea aerului din spitale poate fi simţitor îmbunătăţită cu ajutorul unui filtru, conceput de inventatorul…

2 ore ago

Garry Kasparov dialoghează cu timișorenii despre provocările lumii moderne

Nume de legendă în lumea șahului și autor recunoscut, Garry Kasparov, va fi protagonistul unui…

5 ore ago

Vreme închisă în vestul țării

Potrivit meterologilor, cerul se va înnora treptat, iar seara și noaptea se vor semnala averse…

7 ore ago

AUDIO / A venit Cupa la Castel!!!!

După 2-2, la finalul celor 120 de minute, Corvinul Hunedoara s-a impus cu 3-2 la…

12 ore ago

Anca Todoni elimină favorita a treia, la Madrid

Todoni, venită din calificări, a răsturnat pronosticurile specialiștilor și a reușit să o depășească pe…

14 ore ago