Categorii: FotbalSport

AUDIO / Dezastru evitat pe final: România – Finlanda 1-1

Ce a început bine a fost la un pas (3 minute) să se încheie cu un rezultat care punea în pericol calificarea României la Euro 2016. Tricolorii au atacat din primul minut, s-au jucat cu ocaziile și au fost surprinși pe contratac în partea a doua. Centralul scoțian Craing Thomson nu a acordat finlandezilor penalty, iar Hoban a egalat după ce zecile de mii de suporteri care intonau imnul, la începutul partidei, au scandat ”Demisia”.

Tricolorii au reușit să egaleze în primul minut de prelungiri, deși au nimerit de două ori bara și au ratat alte oportunități. În primul minut, Keșeru a reluat din doi metri cu capul, dar Uronen a blocat. Stancu a fost de două ori aproape de gol în minutul 9. Prima oară a nimerit bara, iar apoi a trimis peste. Finlanda a dat prima replică în minutul 15, când șutul lui Pohjanpalo a fost respins în corner de Tătărușanu. Keșeru a luftat din 8 metri, în minutul 35, și a tras în portarul advers, șapte minute mai târziu.

În partea a doua, Torje șutează bine, de la 16 metri, dar mingea merge în bară. Finalnda scapă pe cotnraatac în minutul 66, Pukki îi scoate din joc pe Chiricheș și Grigore, iar Pohjanpalo, nemarcat, îl învinge pe Tătărușanu. Tot oaspeții au controlat partida în următoarele minute, dar tricolorii au fost iertați de scoțianul Thomson, care nu a acordat fault la intervenția lui Grigore la Pukki. Finlanda a mers tot pe cartea contraatacului, dar elevii lu Iordănescu au fost cei care au reușit să înscrie. În primul minut de prelungiri, Hoban l-a învins pe Hradecki după ce portarul finlandez a respins șutul lui Andone. Un gol ce a salvat parțial seara de pe „Arena Națională” și care îi menține pe tricolori cu șanse bune de calificare directă la EURO în cazul unei victorii duminică, la Torshavn, cu o reprezentantă a Insulelor Feroe ce și-a depășit deja condiția.

Selecționerul Anghel Iordănescu a tras la final concluziile acestei partide:

Selecționerul finalndez, Markku Kanerva, e de părere că a fost penalti la intervenția asupra lui Pukki, la scorul de 1-0 pentru echipa sa

Articole asemănătoare

Absențe importante pentru CSC Ghiroda înaintea meciului cu Dinamo

Mijlocașul Răzvan Trandu este accidentat, căpitanul Cosmin Mancaș are o ruptură și a devenit incert,…

35 de minute ago

Andrei Dumiter revine în fotbalul din vestul țării

Timișoreanul în vârstă de 25 de ani a semnat cu „Bătrâna Doamnă” un contract valabil…

3 ore ago

Florentina Iușco a ratat calificarea în finală la lungime

Ea a avut o singură încercare valabilă, care a măsurat 6,58 metri. Astfel, hunedoreanca a…

3 ore ago

Cod portocaliu de averse, vijelii şi grindină în vestul țării

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor acumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni medii…

4 ore ago

Acoperișuri de bloc distruse de vânt şi autovehicule avariate de vijelia din Hunedoara

Potrivit ISU Hunedoara, opt acoperişuri de bloc au fost distruse sau luate pe sus de…

4 ore ago

Festivalul – concurs pentru copii “Viorica Ghercea” la o nouă ediție

Au început înscrierile pentru Festivalul “Viorica Ghercea”. Ediția a VI-a este organizată de Asociația Pro…

7 ore ago