Categorii: Alte SporturiSport

Audio + Foto / Surpriză în finala CEV Satellite 2015

Atacuri spectaculoase, suspans, un joc demonstrativ neprogramat şi o finală între două echipe din Germania. Acestea sunt coordonatele zilei de final la CEV Satellite 2015, cea mai importantă competiţie de volei pe plajă organizată până acum la Timişoara. Perechea venită din precalificări, Katarina Schillerwein/Cinja Tilmann a reuşit să câştige turneul, dotat cu premii de 7.500 euro, după două victorii cu 2-1, în semifinale şi în finala mare.

Câştigătoarele au avut cel mai lung parcurs la acest turneu. Schillerwein şi Tilmann au început din precalificări, mai exact din faza Country Quota, pentru că regulamentul permite înscrierea a maxim trei echipe din aceeaşi ţară, pe tabloul principal, iar din Germania nu mai puţin de cinci cupluri şi-au exprimat intenţia de a participa la competiţia din Parcul Rolzelor. A urmat ultima fază de calificări şi partidele de pe tabloul principal, unde cele două sportive au evoluat aproape fără greşeală.

Astăzi, în semifinale, s-a consumat unul dintre cele mai spectaculoase meciuri. Schillerwein şi Tilmann au trecut de cuplul din Rusia, Olga Motrich/Nadezda Makroguzova, cu 2-1, după mai bine de o oră de joc şi un set secund adjudecat de rusoaice cu 34-32 (!). Makroguzova a acuzat o accidentare, suferită ieri, astfel că Rusia s-a retras din finala pentru medaliile de bronz. Acestea au revenit elveţiencelor Nina Betschart şi Nicole Eiholzer, care, spre satisfacţia publicului, au mai disputat un meci demonstrativ cu Adriana Melniciuc şi Adelina Ungureanu.

În prima semifinală a zilei, favoritele nr. 2 la cucerirea trofeului, Isabel Schneider şi Teresa Mersmann, din Germania, au trecut cu 2-0 de campioanele de la Jocurile Europene din Baku, Betschart şi Eiholzer.

Schneider şi Mersmann aveau de apărat trofeele cucerite anul acesta la etapele CEV Satellite din Belarus şi Lichtenstein, dar Schillerwein şi Tilmann au cedat un singur set şi au urcat pe prima treaptă a podiumului.

A fost un nivel ridicat, ultimele trei meciuri au fost dificile, la fel şi cele din Country Quota. Toate lumea, de aici din România, s-a purtat foarte frumos cu noi. Este o amintire frumoasă pentru noi, a spus, după finală, Cinja Tilmann.

Katarina Schillerwein nu se aştepta să câştige acest turneu, în condiţiile în care a fost prima ei experienţă internaţională.

Foto: Răzvan Chelbea

Articole asemănătoare

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

9 minute ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

39 de minute ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

45 de minute ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

o oră ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

6 ore ago

Acces mai sigur spre Cascada Lolaia din Retezat

Accesul turiștilor spre una dintre cele mai mari atracții turistice din județul Hunedoara este mai…

7 ore ago