Categorii: HandbalSport

AUDIO / Handbalul încheie sezonul, pe teren, dar fără spectatori

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis că sezonul 2019-2020 se va încheia pe teren, chiar dacă meciurile se vor disputa cu tribunele goale.

Zece din cei 14 membri ai CA participanți la reuniunea online au fost pentru continuarea sezonului după varianta propusă de federație. SCM Politehnica Timișoara ar urma să joace încă de duminică, 31 mai, restanța de pe teren propriu, cu HC Buzău, iar apoi să dispute ultimele trei etape ale sezonului regular sub formă de turneu, în perioada 9-11 iunie. Conducerea clubului timișorean optase pentru încheierea sezonului de Liga Națională și disputarea turneul Final Four al Cupei României – la care SCM este calificată – cu o săptămână înainte de începerea campionatului viitor.

Întrebat dacă programul nu va fi foarte încărcat pentru jucători, având în vedere că vor avea multe meciuri de disputat într-o perioadă scurtă de timp, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu a spus: ‘În multe domenii de activitate va fi foarte greu să fie reluat. Va fi greu pentru toată lumea. Este o situaţie pe care fiecare trebuie să şi-o asume şi să încerce să îşi facă treaba cât mai bine cu putinţă. Într-adevăr, forma sportivă nu va fi aceeaşi ca la întreruperea campionatului, dar toţi au avut acelaşi timp de pauză şi va fi egalitate de şanse’ a concluzionat Dedu.

În ce privește formațiile din zonă, Reșița și Timișoara anticipează o perioadă de reluare a pregătirilor cu multe incertitudini și cu multe dificultăți pentru jucători. Tehnicianul celor de la CSM Reșița, Bojan Butulja, a declarat pentru Radio Reșița că e extrem de periculos ca jucătorii să intre în intensitatea meciurilor oficiale, dacă nu au o pregătire fizică temeinică:

La rândul său, antrenorul celor de la SCM Politehnica Timișoara, Pero Milosevic, s-a declarat bucuros că poate încheia sezonul în mod sportiv, pe teren, dar a spus că trebuie gândită foarte bine readucerea în formă sportivă după două luni în care unii au făcut doar exerciții fizice în propriile apartamente:

Articole asemănătoare

Începe programul “Litoralul pentru toți”

Turiştii se pot caza în hotelurile de 2, 3 şi 4 stele din staţiunile de…

3 ore ago

Lectură în avanpremieră cu Gabriel Liiceanu la aniversarea UVT

Joi, de la ora 18.00, filosoful Gabriel Liiceanu va susține o conferință publică, al cărei…

3 ore ago

Accident în Parcul Industrial și Tehnologic din Timișoara

Potrivit Poliției Timiș, un bărbat de 51 de ani conducea un autoturism în incinta Parcului…

3 ore ago

Protest la Timișoara. Angajații mai multor primării au pichetat Prefectura

Reprezentanții Sindicatului Columna-SCOR spun că actualele lefuri nu reflectă efortul pe care salariații îl depun…

3 ore ago

Trafic închis pe strada Căpitan Ignat din Arad

Comisia de Sistematizare a Circulației a aprobat închiderea circulației pe strada Căpitan Ignat, din 21…

4 ore ago

Muzeul de Artă din Timișoara lansează “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”

Muzeul Naţional de Artă Timişoara deschide “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”, un proiect iniţiat în anul TM2023.…

4 ore ago