Categorii: FotbalSport

AUDIO / La Dumbrăvița bate vânt de salvare, la Poli – tot nori de retrogradare

În derby-ul timișean al etapei a 17-a din Liga a II-a de fotbal, CSC Dumbrăvița a trecut pe teren propriu cu 3-1 de Politehnica Timișoara, într-un meci care s-a lămurit în mare măsură în prima repriză.

 

Alb-verzii au deschis scorul cu mult noroc, în minutul 19, atunci când Porumb a deviat nefericit mingea șutată, din lovitură liberă, de Vlad Gîsă. Dumbrăvița s-a desprins în finalul primei părți, printr-o „dublă” a fundașului Călin Toma. Mai întâi, în minutul 40, a transformat un penalty dictat pentru un henț al aceluiași Porumb, iar în minutul 45 a punctat cu un șut de la 12 metri, după o combinație cu Zaluschi.

Poli a încercat să recupereze neverosimilul handicap în repriza a doua, dar nu a reușit să marcheze decât din penalty. În minutul 68, Bîrnoi a scuturat plasa, după ce arbitrul Mihai Motan a indicat punctul cu var la o ciocnire între portarul Trifon și fundașul lui Poli, Bocșan.

La final, antrenorul gazdelor, Cosmin Stan, a declarat că scorul înregistrat la pauză – 3-0 – nu e o surpriză pentru el:

De cealaltă parte, antrenorul lui Poli, Octavian Benga, e de părere că echipa lui s-a bătut singură azi, la Dumbrăvița:

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Paulevici (79, Ghinescu), Curea, Tănase, Salhi (58, Niakate), Amariei – Zaluschi (79, Simon), Piftor (90+3, Martinov)
Politehnica Timișoara (antrenor Octavian Benga): Murariu – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb (58, Sekulic), Taub (58, Oanea) – Ignea, Tiihonen – Stojanovic (58, Bîrnoi), Gîdea (78, D. Benzar), Marincu (78, A. Mada) – Gavra

În urma acestui rezultat, Dumbrăvița acumulează 22 de puncte și se îndepărtează de zona periculoasă a clasamentului. De altfel, pentru echipa lui Cosmin Stan e al treilea succes consecutiv în campionat și al patrulea în meciurile oficiale (dacă adăugăm și victoria de la Alexandria, din Cupa României). În schimb, Poli rămâne penultima, cu 12 puncte, iar perspectiva salvării se îndepărtează tot mai mult.

Articole asemănătoare

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League

Echipa italiană a câştigat primul său trofeu european şi a pus capăt unei serii de…

2 ore ago

Fără apă caldă în zona de nord a Timișoarei

Colterm anunță că întrerupe, între orele 9.00 și 14.00, furnizarea apei calde la punctele termice…

4 ore ago

Vreme închisă în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi în general instabilă cu un cer temporar noros. Pe arii relativ…

5 ore ago

Poli, depășită de Ghiroda; Bihorul egalată la Filiași

În semifinalele barajelor pentru liga a doua cu echipe vestice implicate, formațiile oaspete au ieșit…

13 ore ago

Robot chirurgical cumpărat din fonduri PNRR de Spitalul de Copii din Timișoara

Robotul chirurgical a fost achiziționat, alături de alte instrumente și tehnologii, printr-un proiect cu finanţare…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 7 la Săvârșin

Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi altul a fost rănit grav, în urma unui accident…

13 ore ago