Categorii: SportVolei

AUDIO / Naționala U18 țintește calificarea la Campionatul Mondial

„Nu am stat degeaba vreme de două luni și ne dorim să se vadă în teren munca depusă”

Am ascultat-o pe Bianca Pașca, una dintre cele trei jucătoare de la Agroland Timișoara din lotul pentru Campionatul European de volei U18, din Olanda. „Tricolorele” sunt de ieri la Arnhem, unde mâine vor debuta la turneul final. Orașul de pe Bega este reprezentat de două componente de bază: căpitanul Bianca Pașca și extrema Adelina Ungureanu. Cele două au avut evoluții determinante la campania de calificare, încununată cu un rezultat istoric. Un rezultat care acum aduce un obiectiv îndrăzneț – clasarea în primele șase, care oferă calificarea la Campionatul Mondial din Argentina, programat în a doua jumătate a lunii august.

„De două luni încoace doar despre asta vorbim, deoarece ar fi un moment istoric pentru România. Noi ne dorim, de asemenea, foarte mult să avem prestații bune, să ne mobilizăm și să ajungem printre cele șase”, a adăugat Bianca.

Adelina Ungureanu (#1), Bianca Pașca (10), și Florina Murariu (6), de la UVT Agroland Timișoara, pot lua parte la cea mai importantă perfomanță din voleiul feminin românesc juvenil, de după Revoluție

Tinerele tricolore au stat două luni în cantonament la Blaj. Această perioadă a fost oportună pentru consolidarea relațiilor de joc. Una dintre cele mai experimentate jucătoare, Adelina Ungureanu consideră că obiectivul este realizabil și vorbește despre ce va face diferența într-o eventuală luptă pentru medalii.

„Nu e deloc un obiectiv greu, ci unul pe care ne dorim foarte mult să îl îndeplinim. Ne bucurăm că am ajuns până aici, dar nu este de ajuns pentru noi, ne dorim mult mai mult. Suntem foarte încrezătoare pentru turneul care urmează și eu simt echipa foarte pregătită, încrezătoare și dornică de victorie. Cu siguranță, obiectivul este realizabil. Dacă vorbim despre o medalie, cred că diferența o va face disciplina fiecărei echipe. Cine va reuși să pună în aplicare cel mai bine indicațiile venite de pe bancă, dar va conta și curajul de moment, dorința, determinarea, pentru că în timpul meciurilor se pot întâmpla multe lucruri”, a explicat extrema de la UVT Agroland.

A treia jucătoare de la Agroland este Florina Murariu, jucătoare născută în 2002, una dintre cele mai tinere componente ale aceste reprezentative. Florina a fost în lotul extins pentru campania de calificare, iar de această dată a primit mai mult credit din partea selecționerului Istvan Bokor. Chiar dacă perioada de pregătire a fost dificilă, cele două colege de la club au ajutat-o să se acomodeze. Și Florina Murariu este optimistă înaintea acestui turneu.

„A fost foarte important, deoarece în cele mai multe momente când eram cu moralul la pământ, ele au fost singurele care m-au ajutat și am mare încredere în ele. A fost greu, pentru toată lumea a fost greu. Mai ales pentru mine, pentru că încă nu știu să gestionez atât de bine situațiile grele și nu sunt atât de pricepută precum colegele mai în vârstă. Dar, încetul cu încetul, am reușit să trec peste aceste momente. Plec spre Olanda cu încredere. Sperăm ca rezultatul să fie unul foarte bun”, a spus Florina.

România a fost repartizată în grupa a doua, alături de Serbia, Polonia (echipe aflate în Top 20 mondial), Grecia, Belarus și Slovenia. O grupă accesibilă, în opinia căpitanului Bianca Pașca.

„Noi am fost foarte norocoase, deoarece am prins o grupă mai accesibilă și avem șanse mari de a ne califica din grupă. Din punctul meu de vedere, cele mai bune echipe din grupa noastră sunt Belarus și Polonia, dar încă nu am ajuns la turneul final și nu știm care va fi starea fiecărei formații la momentul respectiv. De aceea, nu putem subestima pe nimeni. Nu am apucat să ne vedem adversarele în ultimele două luni, dar pe cele mai multe le-am văzut în anii trecuți. Și în vară, la Balcaniadă, am văzut Serbia, din ce am înțeles nu și-au schimbat echipa, dar au progresat, la fel ca noi.”, a conchiș Pașca

Din cealaltă serie fac parte Turcia, Germania, Olanda, Bulgaria, Rusia și Italia. Tricolorele încep turneul final în compania Serbiei, mâine, la ora 16:30, ora României.

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

5 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

5 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

6 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

7 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

7 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

7 ore ago