Categorii: RugbySport

AUDIO / Polul de rugby la Timișoara, sprijinit de conducătorii FRR

Federația Română de Rugby dorește să sprijine crearea ”piramidei” de copii și juniori, din cadrul SCM Timișoara, a spus președintele Federației, Alin Petrache, aflat într-o vizită în vestul țării împreună cu secretarul FRR, Florin Matei.

Cei doi reprezentanți ai rugby-ului național au avut discuții cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și cu autoritățile locale, pentru a stabili căi de ajutor a clubului timișorean în următoarea perioadă. Se încearcă dezvoltarea rugby-ului la nivel școlar și crearea unor grupe de juniori, ținând cont că actualul antrenor principal al ”sarazinilor”, Valentin Calafeteanu, are deja o oarecare experiență la naționala sub 20 de ani.

Alin Petrache și-a manifestat deschiderea ca Timișoara să rămână un ”pol al rugby-ului” și să revină la rezultatele din ultimii 10 ani:

Conducătorii Federației Române de Rugby au primit (și ei) promisiuni că noul stadion de rugby va fi realizat până la urmă, deși se vorbește despre acest lucru încă din 2012; secretarul FRR, Florin Matei, a interpretat promisiunile ca fiind sincere:

Sprijinul acordat de Federație nu va fi unul financiar ci de sprijin al tehnicienilor prin organizarea unor cursuri tactice și de pregătire fizică. ”Facem acest lucru pentru ca jucătorul român de rugby să nu fie pregătit doar după niște repere naționale ci după niște standarde internaționale pentru a putea fi competitiv în continuare pe plan extern” a mai spus Florin Matei.

Proaspătul antrenor principal al formației bănățene, Valentin Calafeteanu, a spus că simte susținerea oamenilor de decizie din oraș, pentru ca echipa de rugby să revină la rezultatele meritorii pe care le-a avut:

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

6 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

7 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

8 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

10 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

10 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

11 ore ago