Categorii: FotbalSport

AUDIO / Ripensia retrogradează… programat! Mihu: „Nu a fost o decizie luată săptămâna trecută”

Ripensia Timișoara se va înscrie, cel mai probabil, în ediția viitoare a Ligii a III-a. Conducerea roș-galbenilor a explicat astăzi această decizie, care are la bază cheltuielile mari pe care le presupune participarea în liga secundă și lipsa unei perspective de dezvoltare, din cauza infrastructurii mai mult decât deficitare.

Președintele și, totodată, principalul finanțator al Ripensiei, Dumitru Mihu, a subliniat faptul că nu a luat această decizie săptămâna trecută, atunci când a fost comunicată jucătorilor:

De azi fostul antrenor al Ripensiei, Florin Fabian, s-a arătat nemulțumit de momentul în care a fost comunicată echipei această decizie. Dumitru Mihu i-a anunțat pe jucători de intenția sa vinerea trecută, cu o zi înaintea meciului cu FC Brașov, pierdut cu 2-3 de roș-galbeni. Mihu admite că a greșit din acest punct de vedere, dar spune că a ținut ca jucătorii să afle această hotărâre de la el, nu din alte surse:

„Mie mi-a fost poate cel mai greu greu, fiindcă m-am atașat de băieți, de grupul de la prima echipă. Este un proiect la care lucrez de cinci ani și nu îmi este simplu. Din păcate, sunt singur și nu pot merge singur mai departe”.
Dumitru Mihu, președinte Ripensia Timișoara

Dumitru Mihu a fost însoțit, la conferința de presă de astăzi, de doi dintre vicepreședinți, Radu Ienovan și Erol Baeram, alături de care va continua să sprijine financiar Ripensia. Eforturile se vor concentra însă spre zona Academiei:

Florin Fabian și-a reziliat în această dimineață contractul cu Ripensia, „pe cale amiabilă”. E sublinierea pe care o face Dumitru Mihu, care neagă informațiile care vorbesc despre o demisie a antrenorului sătmărean:

În perioada următoare, de pregătirea Ripensiei se va ocupa fostul „secund”, Călin Mada, care va fi ajutat de preparatorul fizic Iulian Munteanu. Tot legat de activitatea echipei, la final de săptămână roș-galbenii vor susține un amical cu Șoimii Lipova, formație ce stă în etapa a 19-a din Liga a III-a. Detaliile acestui joc nu au fost încă stabilite.

 

Articole asemănătoare

Vreme ploioasă la început de săptămână

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai…

o oră ago

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

11 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

13 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

13 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

13 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

14 ore ago