Categorii: FotbalSport

AUDIO | Să fie a treia oară cu noroc? Retezatul Hațeg vizează accederea în al treilea eșalon

Campioană – detașată – a județului Hunedoara, Retezatul Hațeg se află pentru a treia oară în opt ani la „poarta” Ligii a treia. Dacă în precedentele două ocazii a pierdut în fața reprezentantelor județului Arad, acum, hunedorenii caută promovarea în fața celor de la Magica Balta Caransebeș. Primul meci al dublei manșe are loc mâine, la Hațeg, și va avea aspecte, în direct, la Radio Timișoara.

În 2014, Retezatul ceda în fața celor de la UTA „Bătrâna Doamnă”, 0-2, la Lugoj, pentru ca în 2019 hunedorenii să piardă și în fața celor de la Progresul Pecica, 1-2 în deplasare, 0-1, acasă. Prezent pe teren în toate cele trei jocuri amintite, Marius Pițigoi – care este și antrenor secund la Hațeg – spune că echipa de acum arată mai bine decât cea din urmă cu trei ani:

Retezatul a câștigat campionatul ligii a patra din Hunedoara la 11 puncte avans, cu o singură înfrângere înregistrată în tot sezonul, iar acasă are un parcurs de invidiat, chiar și la acest nivel: 17 meciuri fără eșec. Practic, hațeganii nu au mai cedat acasă de doi ani. Pițigoi a vorbit și despre parcursul din acest sezon, înaintea confruntării cu cărășenii:

Echipa pregătită de Dan Bona – revenit după multă vreme după un periplu prin fotbalul brașovean – are susținerea totală a administrației locale, dar și a unui sponsor local, care a fost alături de echipă chiar și în încercările trecute de a trece de baraj. Antrenorul secund al Retezatului spune că administrația locală le-a transmis tututor celor implicați că își dorește ca echipa să facă pasul spre cel de-al treilea eșalon:

Duelul cu Magica din Caransebeș este programat mâine de la ora 18:00, iar gazdele speră la un stadion plin:

Interesant este că cele două echipe s-au întâlnit anul acesta, în martie, la Hațeg, într-un amical tranșat de gazde, 4-0. La nivelul barajelor, este pentru a doua oară când două echipe din Hațeg și Caransebeș se întâlnesc în această fază, precedentul exemplu fiind în 1988, când Retezatul a trecut de CPL Caransebeș cu 2-0 acasă și 0-1 în deplasare.

Articole asemănătoare

“Controlează Obezitatea”, campanie de conștientizare la Timișoara

1% din populația județuliui Timiș este supraponderală sau obeză iar cifrele, sunt subraportate, anunță Direcția…

3 ore ago

Handbaliștii juniori 3 de la SCM Politehnica Timișoara, foarte aproape de o medalie | VIDEO

Handbaliștii juniori 3 de la SCM Politehnica Timișoara au încheiat cu o victorie faza grupelor…

4 ore ago

Infuzie de tinerețe pentru Corvinul Hunedoara. Tocmai din Nigeria

Corvinul a anunţat astăzi transferul a patru fotbalişti nigerieni de perspectivă: Goodnews Ibuchi Chukwu (mijlocaș…

6 ore ago

Turneul internațional de fotbal, pentru old boys, la Arad

Old Boys UTA organizează la finalul acestei săptămâni un turneu internațional de fotbal. Jocurile vor…

8 ore ago

Amenzi de aproape 5 milioane de lei pentru munca la negru firmelor de ridesharing

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a aplicat aproape 2.550 de sancțiuni doar pentru munca la…

9 ore ago