Categorii: FotbalSport

AUDIO / Timișoara, tot mai aproape de o dublă retrogradare! Dumbrăvița, încă un pas spre salvare

Play-out-ul a început rău pentru cele două reprezentante ale Timișoarei din Liga a II-a, care au suferit înfrângeri cu același scor, 1-2, care le apropie pe amândouă de retrogradarea în Liga a III-a. Pe „Electrica”, Ripensia a cedat în fața Chiajnei, iar Politehnica a pierdut în deplasarea de la Minaur Baia Mare. Victorie de serviciu în schimb pentru Dumbrăvița, care s-a impus cu 2-0 pe terenul ultimei clasate, Unirea Constanța.

RIPENSIA – CHIAJNA 1-2 (D. Ciurel 65 – Negoi 54, Mediop 61). Timișorenii au avut momente bune de joc pe „Electrica” în fața unui adversar mult mai experimentat. Mihai Ene a avut de câteva ori șansa deschiderii scorului, dar a fost imprecis în fața porții. Scorul a fost deschis abia în minutul 54, însă la poarta opusă, nou-intratul Claudiu Negoi marcând cu un șut de la 20 de metri, deviat nefericit de ripensistul Butnărașu. Un fost golgheter al timișorenilor, Mediop Ndiaye, a urcat scorul la 0-2 în minutul 61, după o așezare a ex-polistului Pană. „Ripi” a marcat unicul ei gol în minutul 66, tot printr-un jucător proaspăt introdus pe teren, David Ciurel.

Pentru antrenorul gazdelor, Iulian Muntean, supărarea a fost mai mare decât la finalul altor meciuri:

În absența ex-polistului Dorin Codrea, la Concordia căpitan a fost Gabriel Tamaș, care a vorbit despre meci și despre formația de pe Bega:

MINAUR – POLITEHNICA 2-1 (Berisha 10, Chinde 85 – T. Călin 48). Alb-violeții sunt cu un picior și jumătate în Liga a III-a, după o înfrângere pe terenul unei alte formații aflate pe loc direct retrogradabil. Baia Mare a deschis scorul prin Berisha, la prima acțiune de atac. Poli a reușit să restabilească egalitatea imediat după pauză, prin Tudor Călin, mijlocaș titularizat pentru a doua oară de Octavian Benga. Alb-violeții n-au ținut însă de acest punct (care nu le-ar fi folosit oricum la mare lucru), iar Minaur a găsit calea spre victorie în minutul 85, la golul lui Chinde.

Antrenorul alb-violeților, Octavian Benga, consideră că, după aspectul jocului, mai echitabilă ar fi fost o remiză:

UNIREA CONSTANȚA – DUMBRĂVIȚA 0-2 (Paulevici 36, 86). Alb-verzii „riscă” să rămână singurii reprezentanți ai județului Timiș în primele două eșaloane. Dumbrăvița a controlat ostilitățile la Clinceni și a învins prin „dubla” lui Dragan Paulevici. Pe lângă cele două goluri, timișenii au lovit de patru ori bara porții lui Moroz: de două ori prin Salhi și câte o dată prin Curea și Gîsă.

La final, antrenorul Dumbrăviței, Cosmin Stan, a subliniat importanța acestei victorii și a dezvăluit ce le-a spus elevilor săi la pauză, când avantajul pe tabelă era minim:

De cealaltă parte, antrenorul Unirii, Dacian Nastai, apreciază că echipa sa a făcut un pas înainte prin prestația de azi, în condițiile în care e abia a patra săptămână de pregătiri și meciuri în formula actuală:

În celelalte jocuri disputate azi: Grupa A – Unirea Slobozia – CSC Șelimbăr 2-3, FK Csikszereda – CSM Slatina 2-0; Grupa B – FC Brașov – Viitorul Târgu Jiu 3-1.

Articole asemănătoare

Începe programul “Litoralul pentru toți”

Turiştii se pot caza în hotelurile de 2, 3 şi 4 stele din staţiunile de…

5 ore ago

Lectură în avanpremieră cu Gabriel Liiceanu la aniversarea UVT

Joi, de la ora 18.00, filosoful Gabriel Liiceanu va susține o conferință publică, al cărei…

5 ore ago

Accident în Parcul Industrial și Tehnologic din Timișoara

Potrivit Poliției Timiș, un bărbat de 51 de ani conducea un autoturism în incinta Parcului…

5 ore ago

Protest la Timișoara. Angajații mai multor primării au pichetat Prefectura

Reprezentanții Sindicatului Columna-SCOR spun că actualele lefuri nu reflectă efortul pe care salariații îl depun…

5 ore ago

Trafic închis pe strada Căpitan Ignat din Arad

Comisia de Sistematizare a Circulației a aprobat închiderea circulației pe strada Căpitan Ignat, din 21…

6 ore ago

Muzeul de Artă din Timișoara lansează “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”

Muzeul Naţional de Artă Timişoara deschide “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”, un proiect iniţiat în anul TM2023.…

6 ore ago